Főoldal / Tematikák / Arcápolás / 15 dolog, amelyben a nők jobbak a férfiaknál

15 dolog, amelyben a nők jobbak a férfiaknál

Még hogy gyengébbik nem?! Bár a tájékozódásban és az autóvezetésben a férfiaké a pálma, azért van jó néhány terület, amelyben mi, nők vagyunk jobbak.

nők vs férfiak

Erősebb az immunrendszerünk: az ösztrogénnek köszönhetően ellenállóbbak vagyunk a vírusokkal szemben, és a betegségeket is jobban viseljük

Jobban élvezzük a szexuális együttléteket – egy nő sokkal több örömöt él át egy-egy aktus alatt még akkor is, ha az orgazmus elérésében a nőknek vannak inkább problémáik

Nagyobb a fizikai ellenállóképességünk: a nők szervezetének nagyobb a teherbírása, és a külső károsító tényezők ellen is sikeresebben veszik fel a harcot

Tovább élünk: a nők várható életkora magasabb, mint a férfiaké

Az öregedési folyamat humánusabb a nőknél: a nők egyenletes ütemben öregszenek, míg a férfiak hirtelen, és fokozatosan gyorsítva élik át az öregedési folyamatokat Jobb nyelvi készségek: a nők beszédközpontja 30%-kal kiterjedtebb, mint a férfiaké, amelyet számtalan módon és területen kamatoztatunk.

Mindkét agyféltekét használjuk a kommunikációnál: olvasásnál, írásnál, beszédnél mindkét féltekét használjuk, míg a férfiak csak a balt – ennek eredményeként nemcsak kifejezőkészségünk jobb, de az olvasott-hallott szövegből is többet tudunk felidézni.

Könnyebb alkalmazkodás: ha váratlan, nem kiszámítható esemény történik, a nnők sokkal előbb és könnyebben tudnak reagálni, mint a férfiak, akik az előre kidolgozott minták közül válogatva rakják össze a megoldást.

Nyelvek és humán tárgyak: Idegennyelv-tanulásban és a humán tantárgyakban a nők teljesítenek jobban.

Többfelé tudunk figyelni: a nők sokkal inkább képesek a multitaskingra, mint a férfiak, vagyis több dologra is képesek vagyunk koncentrálni, míg a férfiaknak különösen megterhelő egyszerre többfelé irányítani a figyelmüket.

Jobb a memóriánk: a dátumokat, neveket, arcokat nagyobb hatékonysággal tudjuk felidézni, és az új ismeretek elsajátításakor is több adatot tudunk megjegyezni, mint férfitársaink.

Intenzívebbek az érzelmeink: ugyanaz az esemény a nőkben jóval nagyobb hatásfokú érzelmet idéz elő, így jóval színesebben éljük meg a történéseket

Jobban tudjuk értelmezni az érzelmeket: több kísérletet is végeztek ezen a területen, siralmas eredménnyel: míg a nők kétszer olyan jól teljesítettek, ha érzelemdús szövegből kellett adatokat megjegyezni, a férfiak teljesítménye a szokásosnak is csak a fele volt. Az arcokon megjelenő érzelmek közül a férfiak pedig nemcsak hogy nagyon sokat tévesen vagy nem ismertek fel, de a női negatív érzelmekre szinte teljesen „vakok” voltak. Egy ijedt vagy haragos arcú nő látványa a számukra nem sokat árult el az illető érzelmeiről.

A nők empatikusabbak: a nők jobban át tudják érezni egy másik ember helyzetét, és ebből adódóan segítőkészségük is nagyobb

A nők jobb vezetők: a nők elkötelezettebbek a munkájuk iránt, és ezt képesek közvetíteni is, női vezetők mellett hűségesebben maradnak a cégnél a kollégák is, valamint sokkal jobban tudják ösztönözni a női vezetők beosztottjaikat, jobban kommunikálnak és nagyob elismerést adnak a jó munkáért.

Jobb befektetők vagyunk: a nők befektetései nemcsak több hasznot hoztak, de azok a cégek is sikeresebbek voltak, ahol női tagok is ültek az igazgatótanácsban.

Ünnepeljük együtt a nőket – nézz szét nőnapi ajánlataink között!

 

Kommentek

Szólj hozzá te is!