Főoldal / Tematikák / Smink / Megvan az év színe: 2018-ban az Ultra Violet lesz a befutó

Megvan az év színe: 2018-ban az Ultra Violet lesz a befutó

Idén is kihirdette a PANTONE a következő év színét: 2018-ban minden az Ultra Violet körül forog majd, aminek kódja Pantone 18-3838. Hamarosan ellepik majd a kifutókat az ilyen színű ruhák, de nemcsak a divat világából köszön majd vissza ez a lila árnyalat, hiszen a sminktrendekre, a lakberendezésre, de még az esküvői dekorációk színvilágára is hatással lesz jövőre.

ultra violet

„A Pantone Év Színe sokkal többet jelent annál, mint azt, hogy éppen mi a trendi a dizájn világában. Ez kifejezi azt is, hogy mire is van szüksége a világunknak. Ez a szín tükrözi a kollektív lelkiállapotunk” – mondta Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke az év színéről.

„Komplex és elmélkedő, a kozmosz titkait sugallja, a jövő sejtelmességének izgalmát és a még fel nem fedezett rejtélyek vonzását jelképezi 2018 színe. A hatalmas és határtalan éjszakai égboltot szimbolizálja, a lehetőségeket és továbbra is arra ösztönzi az embereket, hogy törekedjenek a világ megismerésére.

A rejtélyes lilák már régóta az ellenkultúrát, a nem konvencionálist és a művészi zsenialitást szimbolizálják. Olyan zenei ikonok, mint Prince, David Bowie és Jimi Hendrix is a lila árnyalatát a nyugati popkultúra élvonalába helyezték, mint az egyéniség és a személyes megnyilvánulásának szimbólumát. A PANTONE 18-3838 Ultra Violet mélysége szimbolizálja a kísérletezést és a nonkonformizmust, arra ösztönözve az egyéneket, hogy alkossák meg az egyéni jelüket a világon, és a határaikat terjesszék ki kreativitásukon keresztül.

A történelem során az Ultra Violet-et misztikus vagy spirituális szimbólumként is említik. A szín gyakran kapcsolódik a tudatossági gyakorlathoz, amelyek magasabb alapok eléréséhez szükségesek azoknak, akik menedéket keresnek a mai túlstimulált világban. A lilatónusú világítás a meditációs szobákban és más gyűjtőhelyeken energizálja az itt összegyűlt közösségeket, és inspirálja a közöttük lévő kapcsolatot” – írják a 2018-as színválasztásról a PANTONE oldalán.

Lilás kedvenceink:

Malu Wilz Color Flash szempillaspirál – lila

3 699 Ft

Tovább

Rimmel Exaggerate Smoke and Shine lila ceruza 002

1 399 Ft

Tovább

Sally Hansen Extreme Wear Nail Polish 270/559 körömlakk

1 299 Ft

Tovább

Forrás: https://www.pantone.com/color-of-the-year-2018?utm_source=coy_release&utm_medium=facebook&utm_campaign=coy_social

Kommentek

Szólj hozzá te is!