Főoldal / Tematikák / Illat / 3 dolog, amit jó tudnod, mielőtt esküvői ruhát vásárolsz

3 dolog, amit jó tudnod, mielőtt esküvői ruhát vásárolsz

Három héttel ezelőtt még minden, amit az esküvői ruha vásárlásról tudtam, azt a “Mondj igent a ruhára” című műsorból tanultam. A számtalan óra, amit eltöltöttem az agyzsibbasztó, mesebeli ruhavásárlós műsort bámulva ahhoz a következtetéshez vezetett, hogy a felkészült ruhavásárlónak csupán két dologra van szüksége: egy agresszíven kutatott Pinterest listára és egy lehetetlenül magas keretre. Egyszerűen hangzik, nem?

esküvői ruha

Viszont miután a saját ruhámat elkezdtem keresgetni, hamar rájöttem, hogy az esküvői ruha kiválasztásához sokkal több mindent kell tudni, mint azt a kedvenc műsoromból megtanulhattam. A ruhaméretek ritkák, a magánszféra korlátozott nemlétező, és a többi része a vásárlásnak is annyira eltér a normális ruhavásárlástól, hogy csak nézel nagyokat…

Annak érdekében, hogy neked, kedves olvasó, nem kelljen ezeket a leckéket megtanulnod, összeállítottam egy listát, amit talán hasznosnak fogsz találni.

1.Ne számíts rá, hogy a ruha, amit próbálsz, a te méreted lesz.

Az átlag női méret a 16-os, viszont ez nem látszik, ha bemész egy esküvői ruhaszalonba. Hamar rájöttem, hogy a menyasszonyoknak csak kevés méretből lehet választaniuk. Még elviselhető volt, hogy rám csipeszeztek egy nagyobb 14-es méretet vagy, hogy beleerőszakoltak, mint egy kolbászt egy jóval kisebb 8-as méretbe, de elég lelombozó volt, hogy nem próbálhatok olyan ruhát, ami közelebb áll az én méretemhez (pláne az árat figyelembe véve). Ha nem vagy valahol a 8-14-es méret kategóriában, akkor azt javaslom, hogy végezz egy kis kutatást, melyik üzlet tart a méretednek megfelelő darabokat.

2.Mindenképp legyen rajtad fehérnemű.

Nem szégyellem bevallani, hogy nem vagyok nagy híve a fehérneműnek. Ha egy esély van rá, nem veszek fel melltartót és ha legging van rajtam, nagy az esély, hogy a bugyi is lemarad. Szerencsére mikor ruhát próbáltam volt rajtam minden, mert meglepetésszerűen ért, hogy az öltözőben folyamatosan van veled valaki. Ha nem szeretnél meztelenül rohangálni órákon keresztül valakivel, akit nem ismersz, javasolom, hogy vegyél fehérneműt. A legjobb választás a bőr színű mert ez az átlátszó ruhák alatt se zavaró.

3.Készülj fel rá, elveszted az uralmat.

Van pár dolog, amiben jó vagyok, az egyik ilyen: a vásárlás. A leghatározottabb és hatékonyabb a bevásárlóközpontban vagyok, tehát teljesen fel voltam rá készülve, hogy az irányítás végig a kezemben lesz és én vezetem a vásárlást. Viszont az esküvői ruha vásárlás világában nem igazán tudod villogtatni a vásárlós tehetséged. Ehelyett megkérdik tőled, hogy magyarázd el a stílusod vagy mutass pár képet Pinteresten, hogy mit szeretnél, ami után egy eladó kiválasztja neked a ruhákat, amit majd felpróbálhatsz.

Nem tudom leírni a stílusom az életem árán se és Pinteresten nem voltam fenn évek óta, tehát kicsit kétségbe voltam esve, mikor kiderült, hogy nem mászkálhatok körbe és vehetem le a vállfákról azokat a ruhákat, amit szeretnél felpróbálni. Néhány szalon engedi, hogy magad válassz, de a legtöbb inkább hamar leszűkíti a kört (gyakran azért, hogy ne szeress bele egy ruhába, amit nem engedhetsz meg magadnak).

A végén rábíztam magam a tapasztalt eladóra és neki sikerült több olyan ruhát választania, amit imádtam. Viszont segítség lett volna, ha le tudom írni a stílusom pár szóban, mikor kérik (oh és a Pinterest jelszavam se jutott már eszembe…).

 Ha pedig megvan a tökéletes menyasszonyi ruha, válassz mellé egy tökéletes parfümöt is:

Chanel Coco Mademoiselle EDP nőknek 100 ml doboz nélkül

47 999 Ft

Tovább

Lancôme La Vie Est Belle EDP nőknek 100 ml

30 799 Ft

Tovább

Yves Saint Laurent Baby Doll Y EDT nőknek 80 ml

26 399 Ft

Tovább

Forrás: https://www.popsugar.co.uk/love/What-Know-Before-Wedding-Dress-Shopping-44162797

Kommentek

Szólj hozzá te is!