Főoldal / Tematikák / Arcápolás / Ezt nézd idén nyáron! – 3 sorozat, amelyet nem tudsz majd abbahagyni

Ezt nézd idén nyáron! – 3 sorozat, amelyet nem tudsz majd abbahagyni

Nincs is jobb, mint a hűvösebb nyári napokon belemerülni egy-egy lebilincselő sorozatba. Íme három olyan, amelyiknél máris kattintani akarsz a következő részre!

1.Jogi sorozat, emberi sorsokkal: Diane védelmében

A férjem védelmében című sorozat egyik címszereplőjének, Diane Lockhartnak egy évvel későbbi sorsát követi nyomon a Diane védelmében. Diane épp nyugdíjba készül, mikor szembesül vele, hogy valószínűleg minden megtakarítása odalett a nyugdíjalapját kezelő cég bukása miatt. Keresztlánya, Maia most kezdené jogi pályáját, de az ominózus céget vezető család sarja, nemkívánatos személlyé válik mindenütt, akárcsak Diane, aki több ügyfelének is ajánlotta a nagyon rossz döntésnek bizonyuló befektetést. Ha nem láttad A férjem védelmében-t, akkor is teljes értékű a sorozat, hiszen csak a karaktereket emeli át a szériából, nem kell hozzá ismerni az előzményeket. A karakterizálás pedig a sorozat egyik legfőbb erőssége, a szereplők érdekesek és megkedvelhetők, a sztori pedig nem is annyira a pénzügyi történések, hanem inkább a magánéleti gabalyodások körül kering. Két évad készült el eddig, amelynek részeit valóban „darálva” nézi az ember, hiszen hol ez, hol az a szál marad elvarratlanul, ami miatt máris kattintasz a következő epizódra.

2.Skandináv borzongás: A Híd (Bron/Broen)

A Híd című misztikus thrillersorozat olyan gyöngyszeme a skandináv krimiknek, amelyek világszintű hírnévre tettek szert. 2011-ben indult a  német-dán-svéd koprodukcióban készült sorozat, olyan sikerrel, hogy aztán megalkották angol-francia (The Tunnel) és amerikai változatát is (The Bridge). Az eredeti azonban több szempontból is utolérhetetlen, hiszen a szövevényes történet csak egyik összetevője az elsöprő hatásnak. Persze már önmagában izgalmas az is, lévén sorozatgyilkosságról van szó: a Svédországot és Dániát összekötő Öresund hídon éjszaka találnak egy félbevágott hullát, s mert épp a határvonalra helyezték, a két ország egy-egy nyomozója lát neki az ügy felgöngyölítéséhez. A két nyomozó pedig nemcsak tűz és víz, de különleges, lebilincselő személyiségek is. A nyomozónő, Saga Noren kiváltképp, és az ő bonyolult, Asperger szindrómás egyénisége adja a sorozat egyik kuriózumát. Nem a legkönnyedebb hangulat uralkodik az egyes részeken, de ha szívesen belefeledkeznél a skandináv krimik hamisítatlan hangulatába, a Broen az egyik legjobb választás – de vigyázz, csak akkor kezdj bele, ha van időd rá, mert egész biztosan nem fogod tudni félbehagyni!

3.Sötét titkok és furmányos cselszövések: A bosszú (Revenge) 

A Testvérek című sorozatból ismert Emily VanCamp alakítja a főszereplőt, aki inkognitóban visszatér gyerekkora helyszínére, hogy bosszút álljon. Miért és kiért? Kicsoda ő valójában? Kit lőnek le rögtön a kezdő képsorokban, és ki húzza meg a ravaszt? Kik segítik a főhősnőt, Emily Thorne-t, és mennyire őszinte a segítségük? Mennyire őszinte maga Emily velük és a környezetével? Ki hazudik még és miért? Számos kérdés, amely epizódról epizódra a képernyő elé szegez. Ha szereted a gazdagok világának életképeit, az átívelő rejtélyeket, a szereplők mögöttes indokainak feltárását, álarcaik leleplezését, akkor a Revenge a te sorozatod lesz. Kicsit a szappanopera és a krimi határán egyensúlyoz, lenyűgöző látványvilággal, sötét titkokkal, cselszövésekkel és fondorlatos bosszúállásokkal. Három idősíkon mozogva bontja ki az eseményeket, és ahogy megválaszol egy kérdést, máris felbukkan egy kínzó másik. Igazi nyári szórakozásra született darab, amelynek történetbeli csavarjai garantáltan izgalmakkal teli élményt nyújtanak.

A sorozatnézés kitűnően alkalmas arra is, hogy közben a bőrödért is tegyél. Próbálj ki egy-egy arcmaszkot, igazán megérdemled a kényeztetést!

Kommentek

Szólj hozzá te is!