Főoldal / Tematikák / Illat / 5 dolog, amit magaddal kell vinned egy állásinterjúra

5 dolog, amit magaddal kell vinned egy állásinterjúra

A munkakeresés egy olyan folyamat, amin egyre több személynek kell átesnie a meggyengült gazdasági helyzet miatt, hiszen a nagy cégek tömegesen bocsájtják el alkalmazottaikat. Nagy a versengés a munkahelyekért, ezért az apró részletek nagyobb fontosságot nyernek. Erősítsd az előnyeidet azzal, hogy felkészülve érkezel, vedd magadhoz, ezt az öt dolgot mielőtt elindulsz az állásinterjúra.

Ezeket mindenképp vidd magaddal a beszélgetésre:

állásinterjú

1. Az interjúztató/a munkaadó cég telefonszáma

Még akkor is, ha időben elindultál otthonról és beleszámoltad azt is, hogy mi van, ha bedugul a város, előre nem látható dolgok akkor is megtörténhetnek, például egy baleset, ami megakadályoz abban, hogy időben érj el az állásinterjúra. A telefonos elérhetőség azért praktikus, mert ezzel viszonylag gyorsan át lehet tenni egy későbbi időpontra (vagy egy másik napra) az előzőleg megbeszélteket.

2. Jegyzetfüzet

Elkerülhetetlen, hogy az interjúztató megkérdezze, hogy neked van-e bármilyen kérdésed. Mindaddig, amíg eszedbe jut valami, ott van segítségképp a jegyzetfüzeted, amibe már otthon beírhatsz néhány kérdést, így nem akasztod meg az interjú menetét azzal, hogy nekiállsz gondolkozni, esetleg ha beszélgetés közben jutott eszedbe bármi, azt is leírhatod, így nem vágsz az interjúztató szavába a kérdéseiddel.

3. Referencia adatok

Vidd magaddal az önéletrajzodtól különválasztott referencia gyűjteményt, amiben felsorolod a szakmai tapasztalataidat. Az általában jó jel, ha az interjúztató a referenciákról érdeklődik, ezért ne késlekedj megmutatni neki a listád (és ne akkor kezdd el összeírogatni, keresgélni stb.).

4. Önéletrajz

Nyomtass ki néhány példányt belőle és helyezd a portfoliódba, ahová a referencia lapjaidat is tetted. Az interjúztatók általában saját, nyomtatott verzióval készülnek az önéletrajzodból, de mi van, ha épp kifogyott náluk is a nyomtatóból a tinta, mielőtt leültek volna hozzád. Előzd meg a kellemetlen pillanatokat, és ha kell, nyújts át te egy példányt belőle.

5. Toll (ami ír is)

Valamire szükséged lesz ahhoz, hogy leírd magadnak a kérdéseidet a jegyzetfüzetedbe, esetleg aláírj vagy kitölts ott helyben valamit. Ciki, ha kérned kell az interjúztatóktól egy tollat. Vigyél magaddal egyet (vagy többet), de mielőtt kilépsz otthonról, győződj meg róla, hogy ezek ténylegesen írnak is.

Kellő magabiztosságra is szükség van egy sikeres állásinterjúhoz. Egy jól megválasztott parfüm, ezt is megadhatja neked:

Chanel Coco EDP nőknek 60 ml De Luxe

48 790 Ft

43 890 Ft

Tovább

Giorgio Armani Si Intense női EDP 100 ml

36 090 Ft

Tovább

Estée Lauder Modern Muse EDP nőknek 100 ml

23 790 Ft

21 390 Ft

Tovább

Forrás: https://www.popsugar.com/career/Things-Bring-Job-Interview-2428108

Kommentek

Szólj hozzá te is!