Főoldal / Tematikák / Készülékek / 5 hiba, amit mindenki elkövet kézipoggyász csomagolásnál

5 hiba, amit mindenki elkövet kézipoggyász csomagolásnál

Nem számít milyen messze vagy, milyen hosszú időre utazol, a feladott poggyászárak és a sokszor nevetséges utasbiztosítási költségek miatt még mindig a kézipoggyász a legjobb választás. Azokat is szeretnénk erről meggyőzni, akiknek kényelmetlen könnyű csomaggal utazni – hiszen minden alapvetőt belegyömöszölni egy 22 x 35 x 55 cm-s kis táskába kétségbeejtő lehet. Ők azok, akik egy rövid ideig tartó utazásra is 3 pár cipőt és legalább ugyanennyi táskát visznek magukkal.

Néhány praktika csomagoláshoz

Az igazán letisztult stílusú Away táskák társalapítói, Steph Korey és Jen Rubio, elmondják azokat a hibákat, amiket minden utazó elkövet.
Figyelem megrögzött „túlpakolók”, mert van megoldás:

Felcsavarod a ruhákat.

„A csavaró csomagolókat félrevezették! Mikor felcsavarod a ruháidat, sokkal gyűröttebben érkeznek meg. Ez egyszerű józanész, ezért én inkább laposan egymásra pakolom a felsőket, majd a nadrágokat és bedobom a fehérneműket egy külön kis zacskóba” – mondja Jen Rubio.

Túlpakolod a poggyászod.

„A leggyakoribb hiba, amikor az emberek túlpakolják a kézipoggyászukat. Nem tudom előre megtervezni, hogy mit fogok felvenni, viszont semleges színeket pakolok vagy mindent egy színcsaládban, így úgy érzem, hogy végtelen választási lehetőségem van. A cipő foglalja a legtöbb helyet, ezért én mindig többfunkciós párokat csomagolok, amit bármilyen esetben tudok hordani, mint például egy lapos talpú szandál” – tanácsolja Jen Rubio.

Kézipoggyászba ajánljuk:

BaByliss Mini hajvasaló és göndörítő 2in1 - lazac

7 990 Ft

5 499 Ft

Tovább

BaByliss Creation utazó hajszárító 1200W

7 990 Ft

4 999 Ft

Tovább

Travalo Hot Pink újratölthető parfümszóró 5 ml

2 399 Ft

Tovább

Nem használsz kompressziós zsákot.

„A legtöbb helyet akkor nyered, ha laposan pakolod a csomagod és használod kompressziós zsákot (vagy a táskába beépített pántot/betétet), hogy mindent leszorítson. és a helyén tartson, gyűrődések nélkül. Ha ráülsz a táskádra, lehet, hogy be tudod zárni a cipzárt, viszont így nem szabadulsz meg az extra súlytól és mérettől, ami miatt plusz költségeid lehetnek” – mondja Steph Korey.

Mindent nagy kupacba hajítasz.

„Elég undorító, ha a cipőd talpa, amibe egész nap mászkálsz, rajta fekszik a ruháidon, amit az utazásodon fogsz felvenni. Én mindent külön rendezek úgy, hogy a cipőket, kozmetikumokat és más nem ruhaneműt a poggyász bal oldalába pakolok és a jobb oldalra rakom a ruháimat.” – meséli Steph Korey.

Több réteg ruhát veszel magadra a repülőn

„Nem kell vastagon pakold magadra a ruháidat, hogy helyet spórolj. Viselj olyat, ami kényelmes és a többit tedd a csomagodba. Én személy szerint mindig rétegesen öltözök, mert sose lehet tudni, milyen lesz a hőmérséklet a repülőn, viszont akár vihetsz magaddal egy vékony takarót vagy kendőt is, amit szükség esetén előkaphatsz a széked alól.” – mondja Jen Rubio.

 

Kommentek

Szólj hozzá te is!