Főoldal / Tematikák / Smink / 5 varázslatos szépséglecke a párizsi couture divathétről

5 varázslatos szépséglecke a párizsi couture divathétről

Az elmúlt hetekben a párizsi couture kollekciók visszahozták a szépségiparba a páratlan merészséget. A szezon jellemzően korlátlan sziluettjei mellett megjelentek olyan csillogó sminkek, amik ellopták a rivaldafényt. Ilyen volt például Maison Margiela holografikus rúzs összeállítása, a Valentino-féle rózsaszín tollas kalapok és a rózsával díszített Chanel fátylak.

Viszont retro helyett a legtöbb kreáció a jövő stílusát célozta meg: cicás szemceruzával dekorált szemek, amelyek grafikusak és tömény színűek voltak, valamint a tavalyi enyhe csillogást felváltotta a sűrűn felrakott, túlzott csillámpor. Viszont azoknak is szerencséjük van, akik inkább a kevesebb néha több filozófiáját követik, mert a minimalista, smink nélküli, ápolt bőr még mindig divat. Lejjebb bemutatunk öt innovatív sminket, ami egyenesen a jövőbe repít.

Vállalj be még több csillámport…

A Viktor and Rolf sminkese Peter Phillips a kollekció intrikált geometrikus formáira játszott rá a szem köré helyezett csillámporral, amelyek fekete, fém és kék színek között mozogtak. A kiegyensúlyozott ellentéteként minden modell sminkje diszkó fényeket megelevenítő csillogást kölcsönzött az összeállításnak.

couture

…vagy szedj le mindent és rohamozd le a dermatológusod

Szöges ellentétként a Giambattista Valli és Schiaparelli kifutóin a letisztult, hamvas bőr lopta el a műsort. Ezeken a műsorokon a légies ruházatot a csupasz bőr szépsége emelte ki, egy olyan született frissességgel, amit a smink nehezen utánoz. Ez az a kinézet, amiért meg kell szenvedj, hogy magadévá tedd.

Teszteld a vadító cica szemeket

Míg az ónix színű kihúzott szemek cicás stílust kölcsönöznek, az idei szezon tervezői inkább a vadmacskákat tartották szem előtt. Strukturált zöldek és mázas kobalt kékek uralták a Givenchy kifutóját, míg Ronald van der Kemp modelljei két színű, túlzásba vitt éles és elmosott cica szemek komplexitását részesítették előnyben. Végül pedig a Dior kifutóján a Stephen Jones által tervezett sminkek a tollazó óriás pillák és a szem köré tekergő szemceruza hipnotizáló összességét alkották.

A rózsaszín az új fekete

A teljes divathét során a rózsaszín volt a legmelegebb szín, mely virágszirom bombával dobta fel a kifutók összeállításait. A nyak fölött a szín leginkább az ajkakon uralt, megkoronázva egy amúgy drámai kinézetet egyféle virágzó légiességgel. A Chanel által alkotott fekete fátylak virágzó kertbe illő csokrokkal voltak díszítve, amit az ajkakon pihenő pipacs rózsaszín élénkített. A Valentino kifutóján a levendula rózsaszín nyert helyet, melyet legjobban Kaia Gerber összeállítása mutatta be.

Készülj fel holografikus sminkkel

Pat McGrath és John Galliano a kifutók legmeghökkentőbb iPhone tematikájú kinézetét álmodták meg. A Maison Margiela modelljei minden mozdulattal más színben csillogtak az egyedi opálfényű alkotásával, mely meghökkentő szépséget kölcsönzött a műsornak. McGrath holografikus csíkokat rakott az állvonal mentén és a homlokra, egyféle robotikus élőlényt utánozva. A fémes ajkakat fényvisszaverő geometrikus formákkal emelte ki, mely meghatározóan hatott a divathétre.

Kedvenceink:

Lancôme Ombre Hypnôse Monoszemhéjpúder Rose Perlée P203 2,5 g

5 490 Ft

4 890 Ft

Tovább

Malu Wilz Soft Eye Styler 12

2 649 Ft

Tovább

Biotherm Aquasource BB Cream Medium to Gold LSF 15 krém 30 ml

7 290 Ft

Tovább

Forrás: https://www.vogue.com/article/couture-fashion-week-backstage-beauty-makeup-trends-paris

Kommentek

Szólj hozzá te is!