Főoldal / Tematikák / Illat / 6 tényező a tökéletes parfüm kiválasztásához

6 tényező a tökéletes parfüm kiválasztásához

Ha azt hitted, csak a körömlakkok színpalettájának kapcsán nehéz döntéseket hozni, még nem szabadultál be (online) parfümös polcok közé. Jöhet egy kis útbaigazítás?

Ugyan vannak, akik huzamosabb ideig egy adott parfüm mellett teszik le a voksukat, a legtöbben mégis inkább a változatosságra szavaznak. Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mi például egy, az éppen aktuálisan kiválasztott nyaralóhelyünkre induló repülőjáratra való várakozás közben egyszerűen imádunk a parfümériákban csatangolva válogatni a különböző illatok között.

Az illatoknak fontos szerepe van a hétköznapokban, és ha tudjuk, hogyan találjuk meg a megfelelőt a számos variáció közül, nem csak közérzetünkre és magabiztosságunkra lesz hatással a döntésünk, hanem akár emberi kapcsolatainkban is említésre méltó lehet. Hogy mi számít igazán egy parfüm kiválasztásakor? Íme!

Az illat hatása

Többször írtunk már nektek arról, hogy a különböző illatok különböző hatással bírnak. Vannak köztük frissítő-élénkítőek, nyugtatóak vagy éppen felszabadulttá tevőek is. A szaglásnak köszönhetően az illatok ösztönös reakciókat váltanak ki belőlünk, éppen ezért korántsem mindegy, mit és mikor fújunk magunkra.

A személyiség

Amikor parfümöt választunk, érdemes odafigyelnünk arra, hogy mi passzol a személyiségünkhöz. Hiába tetszik például, hogy a barátnődnek messziről is felismerhető vattacukorillata van, ha hozzád az egyáltalán nem passzol. Olyan ez, mint amikor az ember lánya outfitet választ magának: attól, hogy valami jól mutat a kifutón vagy a szomszéd lányon, attól még nem biztos, hogy neked is jól áll majd. Kísérletezz bátran, és hallgass az orrodra: az ízlésed ritkán hazudik.

A hangulat

Néha az sem mindegy, te magad éppen milyen hangulatban vagy. Vannak napok, amikor virágosabb, harsányabb illatokkal szeretjük körbevenni magunkat, máskor pedig a komorabb, földesebb verziókat érezzük közel magunkhoz. Nem mindegy például, hogy csodás, „ez a nap az enyém lesz” hangulatban ébredtél vagy inkább szeretnéd, ha ma inkább nem kellene társalognod senkivel. Persze nyilván nem az a cél, hogy olyan illatot válassz, amellyel mindenkit elijesztesz magadtól, de tény, hogy vannak feltűnőbb és kevésbé karakteres illatok is. Ha már az ébredésnél tartunk, akkor íme még egy érdekes parfüminfó: a citrusos és kávés illatok felpezsdítenek, úgyhogy ha instant ébresztőre vágynál, mi ezeket ajánlanánk neked.

Az évszak

Általánosságban elmondható, hogy az évszakok is meghatározzák a parfümválasztást. Így nyáron inkább a frissebb, könnyedebb illatokat részesítjük előnyben, akár parfümökről, akár egyéb szépségápolási termékekről lenne szó. Sőt, akadnak kifejezetten nyári hangulatú mixek is, mint például a citrus és a menta egyvelege.

Az alkalom

Talán mondanunk sem kell, hogy nem ildomos ugyanazt az illatot használnod például egy üzleti tárgyaláson, mint, mondjuk, a legjobb barátnőd lánybúcsúján. Vannak helyzetek, amelyek inkább visszafogottságot igényelnek. Ezekre ajánljuk a klasszikusabb illatokat, mint például a rózsás vagy levendulás variációkat.

A társaság

A legjobb barátnőddel találkozol vagy éppen randira készülsz? Nem mindegy! Ugye tudod, hogy a parfümöd a csábítás egyik legfőbb eszköze lehet? És az megvan, hogy vannak olyan illatok, amelyek a komfortérzetet növelik? Mi más lenne a barátság szinonimája, ha nem pont a komfortérzet? Hogy ebből mi következik? Baráti találkára vanília, első randira pedig jázminillat való! (Pszt, megsúgjuk, hogy a jázmin állítólag vágyfokozó hatással is bír.)

2018 Top női illatai:

Guerlain Insolence EDT nőknek 100 ml

16 099 Ft

Tovább

Calvin Klein Beauty EDP nőknek 100 ml

11 190 Ft

Tovább

Yves Saint Laurent Opium EDP nőknek 30 ml

21 990 Ft

18 100 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!