Főoldal / Tematikák / Illat / 6 tényező a tökéletes parfüm kiválasztásához

6 tényező a tökéletes parfüm kiválasztásához

Ha azt hitted, csak a körömlakkok színpalettájának kapcsán nehéz döntéseket hozni, még nem szabadultál be (online) parfümös polcok közé. Jöhet egy kis útbaigazítás?

Ugyan vannak, akik huzamosabb ideig egy adott parfüm mellett teszik le a voksukat, a legtöbben mégis inkább a változatosságra szavaznak. Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mi például egy, az éppen aktuálisan kiválasztott nyaralóhelyünkre induló repülőjáratra való várakozás közben egyszerűen imádunk a parfümériákban csatangolva válogatni a különböző illatok között.

Az illatoknak fontos szerepe van a hétköznapokban, és ha tudjuk, hogyan találjuk meg a megfelelőt a számos variáció közül, nem csak közérzetünkre és magabiztosságunkra lesz hatással a döntésünk, hanem akár emberi kapcsolatainkban is említésre méltó lehet. Hogy mi számít igazán egy parfüm kiválasztásakor? Íme!

Az illat hatása

Többször írtunk már nektek arról, hogy a különböző illatok különböző hatással bírnak. Vannak köztük frissítő-élénkítőek, nyugtatóak vagy éppen felszabadulttá tevőek is. A szaglásnak köszönhetően az illatok ösztönös reakciókat váltanak ki belőlünk, éppen ezért korántsem mindegy, mit és mikor fújunk magunkra.

A személyiség

Amikor parfümöt választunk, érdemes odafigyelnünk arra, hogy mi passzol a személyiségünkhöz. Hiába tetszik például, hogy a barátnődnek messziről is felismerhető vattacukorillata van, ha hozzád az egyáltalán nem passzol. Olyan ez, mint amikor az ember lánya outfitet választ magának: attól, hogy valami jól mutat a kifutón vagy a szomszéd lányon, attól még nem biztos, hogy neked is jól áll majd. Kísérletezz bátran, és hallgass az orrodra: az ízlésed ritkán hazudik.

A hangulat

Néha az sem mindegy, te magad éppen milyen hangulatban vagy. Vannak napok, amikor virágosabb, harsányabb illatokkal szeretjük körbevenni magunkat, máskor pedig a komorabb, földesebb verziókat érezzük közel magunkhoz. Nem mindegy például, hogy csodás, „ez a nap az enyém lesz” hangulatban ébredtél vagy inkább szeretnéd, ha ma inkább nem kellene társalognod senkivel. Persze nyilván nem az a cél, hogy olyan illatot válassz, amellyel mindenkit elijesztesz magadtól, de tény, hogy vannak feltűnőbb és kevésbé karakteres illatok is. Ha már az ébredésnél tartunk, akkor íme még egy érdekes parfüminfó: a citrusos és kávés illatok felpezsdítenek, úgyhogy ha instant ébresztőre vágynál, mi ezeket ajánlanánk neked.

Az évszak

Általánosságban elmondható, hogy az évszakok is meghatározzák a parfümválasztást. Így nyáron inkább a frissebb, könnyedebb illatokat részesítjük előnyben, akár parfümökről, akár egyéb szépségápolási termékekről lenne szó. Sőt, akadnak kifejezetten nyári hangulatú mixek is, mint például a citrus és a menta egyvelege.

Az alkalom

Talán mondanunk sem kell, hogy nem ildomos ugyanazt az illatot használnod például egy üzleti tárgyaláson, mint, mondjuk, a legjobb barátnőd lánybúcsúján. Vannak helyzetek, amelyek inkább visszafogottságot igényelnek. Ezekre ajánljuk a klasszikusabb illatokat, mint például a rózsás vagy levendulás variációkat.

A társaság

A legjobb barátnőddel találkozol vagy éppen randira készülsz? Nem mindegy! Ugye tudod, hogy a parfümöd a csábítás egyik legfőbb eszköze lehet? És az megvan, hogy vannak olyan illatok, amelyek a komfortérzetet növelik? Mi más lenne a barátság szinonimája, ha nem pont a komfortérzet? Hogy ebből mi következik? Baráti találkára vanília, első randira pedig jázminillat való! (Pszt, megsúgjuk, hogy a jázmin állítólag vágyfokozó hatással is bír.)

2018 Top női illatai:

Guerlain Insolence EDT nőknek 100 ml

16 099 Ft

Tovább

Calvin Klein Beauty EDP nőknek 100 ml

9 699 Ft

Tovább

Yves Saint Laurent Opium EDP nőknek 30 ml

20 199 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!