Főoldal / Tematikák / Körömápolás / 9 ok, amiért a körmöd nem úgy néz ki, ahogy szeretnéd

9 ok, amiért a körmöd nem úgy néz ki, ahogy szeretnéd

Imádjuk a szépen festett körmöket. Egyszerre lehet művészi, szép, kreatív és néha még egészen meglepő is. Ezen felül, imádjuk a „csináld magad” körmöket is, hiszen ki ne szeretné az összes trendet otthon kipróbálni? De ha nem sikerülne sehogy sem tökéletes kinézetet adni a körmeidnek, itt van pár tipp, hogy miért történik mindez.

körmöd

Rendezetlen kutikula

Ha nem pucolod le a lakkot a bőrödről, akkor ez lehet az oka, hogy egy amúgy tökéletesen kidolgozott manikűr rendezetlennek néz ki. Vegyél egy olcsó dőlt fejű szemöldök ecsetet, mártsd acetonba és óvatosan távolítsd el a fölösleges lakkot a bőrödről.

Nem használsz fedőlakkot

Ha fényes fedőlakkot használsz, nem csupán szalon minőségű fényt és kinézetet biztosítasz a körmeidnek, de a manikűröd is tovább fog tartani. A kopott lakk ritkán kívánt végeredmény.

A kevesebb jobb

Mikor otthoni manikűrről beszélünk, akkor a kevesebb mindig jobb, pláne ha kezdő vagy. Próbálj körmeidre rakni pár pöttyöt egy hajtű végével vagy ragassz fel egy szép strasszkövet.

NABA Strasszkő 100 db Crystal SS3 #3 Rose

Nem használod a bőrödhöz passzoló színt

Ha kezdő vagy, esetleg nem használsz lakkot túl gyakran, akkor próbálj kevésbé kirívó színeket használni. A természetes színek és a halvány rózsaszín mindig jók kezdésnek és a hibák is kevésbé látszanak.

Rimmel Super Gel Kate körömlakk 021

Olyan a díszítés, ami nem megy a körmöd formájához

Próbálj olyan díszítésekből inspirálódni, ami hasonló a te körömformádhoz. A stiléttó körmökön sokkal nagyobb a felület, mint egy kockán, és valószínűleg a végeredmény teljesen más lesz.

Nagyon komplikált technikát használsz

Még a leggyakorlottabb manikűrösök is hibázhatnak olyan komplikált technikák esetében, mint a vizes márvány. Próbálj a tapasztalatodnak megfelelő technikát alkalmazni, mint például egy francia manikűr rövid körmön.

Régi körömlakk

Mint minden szépségápolási termék, a lakk is szavatossági idővel rendelkezik. A régi, sűrű, ragacsos lakk befolyásolja, hogy mennyire könnyű felkenni és milyen végeredménye lesz a manikűrödnek száradás után. Ha nem vagy biztos, hogy lejárt-e már a lakk, tedd a hűtőbe használat előtt, amitől meg kellene híguljon, és ha nem akkor ideje, hogy megszabadulj tőle.

Rimmel 60s Super Shine RO körömlakk 462

Száraz kutikulák

Ha egy tökéletes instagrammos képre vágysz, és nem úgy néz ki a kép, ahogy szeretnéd, lehet, hogy szárazak a kutikuláid. Használj krémet és körömolajat minden este lefekvés előtt.

Sally Hansen E-Vitaminnal Köröm és Körömágybőr Ápoló olaj

Nem használsz alapozó lakkot

Ha azt hiszed az alapozó lakk haszontalan, akkor tévedsz. Nem csupán arra jó, hogy ne fogja meg a színes lakk a körmöd, de a manikűröd tartósságát is befolyásolja.

NABA Base & Top Gel 15 ml – Alap-és fedőzselé

 

Képek forrása: www.shutterstock.com

Kommentek

Szólj hozzá te is!