Főoldal / Tematikák / Smink / A legmenőbb nyári sminkárnyalatok

A legmenőbb nyári sminkárnyalatok

A barnuló bőr és a nyári hangulat változást hoz a sminkcuccaid közé is. Tedd az őszi-téli árnyalatokat parkoló pályára, és engedd, hogy magával ragadjon a summer őrület!

Kövesd a trendeket!

Gyanítjuk, hogy nem mondunk újat azzal, hogy minden szezonnak megvannak a maga trendszínei. Ezek megjelennek a legnagyobb divatházak kifutóitól kezdve a street wear boltok polcain keresztül a lábbelik trendjében és természetesen a sminkelésben is. Időről időre megfigyelhető, ahogy a rúzsok árnyalatai, a szemceruzák színei, sőt még akár a pirosítók is a divatnak megfelelően változnak.

sminkárnyalatok

Idei kedvenc: a lila

Általánosságban elmondható, hogy a nyár inkább a világos, üde színeknek kedvez, ami nem is csoda, hiszen ilyenkor az öltözetünk is inkább ezt az irányt képviseli. Az idei nyár legnagyobb slágerének egyértelműen a lila számít, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy 2018 Pantone-színe sem más, mint az ultraviola. Talán ennek is köszönhető, hogy a szín szinte minden árnyalata megjelent a nyári divatpalettán a világos levendulától kezdve egészen a sötétebb padlizsánig. Mindez a sminkelésben leginkább szemceruzák és vízvonalak melletti feltűnő kontúrok formájában jelenik meg, ami tökéletesen illik a divatdiktátorok idei nyári elképzeléseibe.

Alkalmazkodó alapozók

Igen ám, de vannak a nyári sminkelésben olyan kevésbé egyértelmű színváltások, amelyekre ugyanúgy érdemes odafigyelni, mint például a megfelelő rúzs kiválasztására. A bőrszínnek megfelelő alapozó fontosságáról már többször esett szó, az viszont talán nem magától értetődő, hogy a napbarnított bőrünk más árnyalatot kíván, mint a téli, világosabb arcfelület.

Persze nagyon személyfüggő, hogy kinek hány különböző árnyalatú alapozóra van szüksége az év 365 napja során, de azoknak, akik nagy utat járnak be az éves bőrszínskálán, akár egy nyár alatt is több alapozóra lehet szükségük. Érdemes folyamatosan figyelned arra, hogy az arcod sminkelés után is természetes legyen, az arcbőröd színe ne váljon el egyértelműen például a nyakad színétől. Értelemszerűen ezzel párhuzamosan változik a púdered árnyalata is, kellő tudatossággal azonban már jól bevált párosítások összeillő árnyalataival kísérletezel.

Válts fémesre!

Ha már arcbőr, akkor ne feledkezz meg a pirosítókról, illetve bronzosítókról sem. A napsütötte bőrön igazán jól mutatnak ugyanis a bronzosabb, kicsit fémesebb árnyalatok. Nem véletlen, hogy idén az aranyba hajló highlighter is beírta magát a trendbibliákba, hiszen megfelelő mértékű használat mellett szépen sminkelt, ugyanakkor kellően természetes hatás érhető el vele – utóbbiról pedig tudjuk, hogy az idei szezon egyik legnagyobb célkitűzése.

Válts színtelenre!

A nyár és a vízpart összetartoznak, ami sminkfronton kapásból két dolgot jelent. Egyrészt mivel mindenki szeretné elkerülni a sminkelfolyásból eredő mosómaci-hatást, tarolnak a színtől független vízálló termékek, másrészt viszont menőnek számít minden, ami vizes hatást eredményez, így előtérbe kerülnek például olyan méltatlanul elfelejtett sminkkellékek is, mint például a színtelen szájfények.

ZAO Ceruza 606 plum – multipurpose

3 399 Ft

2 889 Ft

Tovább

Bourjois 3D Effet 18 szájfény

2 699 Ft

Tovább

NOTE bronzing púder 20

6 799 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!