Főoldal / Tematikák / Smink / A rúzsozás művészete

A rúzsozás művészete

Egy jó rúzsra mindig szüksége van egy nőnek! Ez nemcsak sminkünk alapkelléke kellene, hogy legyen, de ha semmi mást nem is használunk sminkeléshez csak egy tűzpiros rúzst, máris garantált, hogy így ezzel is magunkra vonunk majd minden tekintetet. Egy jó rúzs öltöztet, csábít és a hangulatunkat is képes feldobni, ha éppen szomorkásan indult volna a napunk.

rúzsozás művészete

A rúzs a sminkcuccok dzsókere, hiszen a piros mellett, számtalan más árnyalat is várja a rúzsozni vágyókat, így mindenki megtalálhatja az egyéniségéhez legjobban passzoló színt, ami a mindennapok elengedhetetlen kellékévé válhat.

Azonban egy csinos rúzs is csak ápolt, puha ajkakon mutat jól, nem beszélve arról, hogy a rúzsozás már-már művészet, így fontos elsajátítanunk néhány praktikát ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

Legyen szó hidegebb vagy melegebb árnyalatról, fényes vagy matt hatású rúzsról, tartósról, hidratálóról, szájfényről vagy bármi másról, amivel ajkainkat szeretnénk hangsúlyosabbá tenni, a lényeg az, hogy minden hölgynek legyen a tarsolyában legalább egy olyan szín, amitől bombanőnek érezheti magát.

Tartsuk be az ajakápolás és a rúzsozás legfőbb szabályait, hogy szánk mindig tündöklően szép, kívánatos és puha legyen.

1. Ajakápolás

A hideg, a szeles idő, a napsugarak, de a nem megfelelő folyadékbevitel és a dohányzás is képes egy szempillantás alatt cserepessé tenni szánkat, ami nemcsak esztétikailag nem túl szép látvány, de így könnyebben berepedezhet, extrémebb esetben vérezhet is, ami igen kellemetlen érzés.
Használjunk naponta többször is ajakápoló balzsamot, hogy megelőzzük a kicserepezést. Az ajakápoló termékek intenzíven hidratálják a szájat és biztosítják, hogy az ajkak mindig csodásan lágyak, finomak és szépek legyenek.

BlueBerry Grapefruit ajakbalzsam 4,5g

1 499 Ft

Tovább

ZAO Ajakbalzsam 481 transparent 3,5g

6 499 Ft

Tovább

Malu Wilz Natural Glow ajakbalzsam

3 799 Ft

Tovább

2. Csak mértékkel!

Létezik egy úgynevezett rúzsozós aranyszabály, amit minden nőnek ismernie kell: vagy az ajkak vagy a szemek legyenek hangsúlyosak, az ízléses végeredmény érdekében a kettő egyszerre nem ajánlott. Sminkelés előtt döntsük tehát el, hogy mit szeretnénk jobban kiemelni, a szemeinket vagy a szánkat.
Sokan csábulnak el egy feltűnő színű rúzs láttán, pedig ezek az árnyalatok nem mindenkinek állnak jól, sőt, használatuk inkább gyakorlott sminkelőknek ajánlott, mert ha nem tudjuk elég szépen felvinni a terméket, a végeredmény botrányos is lehet.

3. Milyen színt válasszunk?

A bőr-, a haj-, a szemszín, de még az ajkunk természetes árnyalata is befolyásoló tényezője lehet annak, hogy milyen színű rúzst ajánlott használnunk. Persze sokan nem veszik figyelembe ezeket a tényezőket, így csak annak alapján döntenek, hogy egy szín tetszik-e nekik vagy sem, esetleg úgy vásárolnak rúzst, hogy a barátnőjüknek is van egy hasonló vagy ugyanolyan árnyalatú terméke, neki jól áll, akkor pedig tuti, hogy nekünk is jól fog. Tévedés azt gondolnunk, hogy mindenkinek minden szín jól áll. Az sem mindegy, hogy milyen formájú, vastagságú a szánk: a sötét árnyalatok, mint a mély burgundi lila például inkább teltebb ajkakon mutatnak jól, hiszen az amúgy is keskeny ajkakat a sötét szín még jobban összenyomja.
Egy-egy meleg színű narancssárga inkább azoknak ideális választás, akinek amúgy is melegebb tónusai vannak, míg egy hidegebb szín azoknak, akik hidegebb tónusokkal rendelkeznek. Próbáljunk egyéniségünkhöz is jól passzoló színt választani.

4. Mitől lesz tartós?

Ha tartós és szép végeredményt szeretnénk, arra figyeljünk, hogy rúzsozás előtt alapozzuk le az ajkakat. Ezután jöhet a kontúrceruza, amivel korrigálhatjuk az esetleges hibákat is, de alapvetően a száj formáját követjük, és nemcsak körülrajzoljuk, hanem valamennyire ki is töltjük. A ceruza olyan színű legyen, mint a rúzs. Rúzsozás után használhatunk rúzsfixáló terméket is, amivel biztosan tartós hatást érhetünk el.

Kedvenceink:

Malu Wilz True Matt Ajakrúzs 19

3 099 Ft

Tovább

Malu Wilz Ajak Designer/52

3 999 Ft

Tovább

ZAO Gyöngyház rúzs 403 fuchsia 3,5g

6 499 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!