Főoldal / Tematikák / Körömápolás / Az 5 legjobb természetes szer körömgomba ellen

Az 5 legjobb természetes szer körömgomba ellen

A körömgomba ellen a természetes szerek is sikerrel bevethetők. Íme, a tapasztalatok alapján leghatékonyabbnak bizonyult gyógymódok!

körömgomba

1.Teafaolaj

A teafaolaj a legerősebbnek kikiáltott természetes fertőtlenítő: több mint 80 szerves alkotóelemből áll, és az Ausztráliában honos teafa kivonata. Bőrgyulladásra, égési sérülésekre, fájdalomcsökkentésre, fertőzésekre régóta alkalmazzák, legismertebb pedig tudományosan bizonyított gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága. Használhatjuk lábfürdőbe, de tömény ecsetelőként is: a kitisztított körömágy alá kell csepegtetni, illetve a sérült köröm felületére.

Tipp:

2. Grapefruitmag kivonat, csepp, olaj

A Grapefruit mag kivonatát is ősidők óta alkalmazzák gyomorbetegségek, légzőszervi betegségek, daganatok esetén, és kitűnő szer körömgombára is. A vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a kivonat károsítja a baktériumok, gombák és vírusok aminosav-felvételét, így azok „kiéheznek” és elpusztulnak. A fertőzött körömre csepegtessük, hatását pedig belső fogyasztással is fokozhatjuk – érdemes is, hiszen minden téren jót tesz egészségünknek!

Tipp: 

3. Ezüstkolloid

Az ezüstkolloid nem más, mint ionizált vízbe kevert ezüst részecskék. Számos betegség ellen használják, legismertebb azonban baktérium- vírus- és gombaölő hatása: az antibiotikumok 6-7 organizmust képesek elpusztítani, míg az ezüstkolloid akár 650-et is! Hasonlóan hat, mint a grapefruit mag olaja: a kórokozók anyagcseréjét gátolják, így azok elpusztulnak. A kitisztított körömlemez alá kell csepegtetni, illetve a körmöt és a környékét bekenni vagy befújni. Hatását belső alkalmazással is erősíthetjük: napi 2-3 kiskanál ezüstkolloidot kell a szájban tartani pár percig, majd lenyelni.

4. Ecet

Az ecet fertőtlenítő hatása közismert – körömgomba esetén is hatásos gyógymód. Használhatjuk lábfürdőként vízbe csepegtetve, de egy vattapamaccsal töményen is ecsetelhetjük vele a fertőzött körmöt.

5. Fokhagyma

Bizony, a fokhagyma még erre is jó – antiszeptikus, gombaölő hatása régóta ismert. A félbevágott fokhagymával kell dörzsölni a beteg körmöt, és persze az sem árt, ha belsőleg is több fokhagymát fogyasztunk a kezelés alatt.

Készüljünk fel rá, hogy akár hónapokig is kezelnünk kell a beteg körmöt – hiszen ha lenőtt a fertőzött rész, egy ideig még akkor is alkalmazni kell a választott gyógymódot, hogy ne térjen vissza. A kitartó kezelés azonban jó eséllyel végleg eltünteti a nemcsak esztétikai problémát.

Kommentek

Szólj hozzá te is!