Főoldal / Rovatok / Szakértő / Az igazi csoda a feszes bőrért!

Az igazi csoda a feszes bőrért!

Manapság egyre nagyobb fókuszba került a bőrfeszesítés belsőleg történő elősegítése. Semmi varázslatot nem árulunk el azzal, hogy ehhez a folyamathoz az egyik legjobb módszer a kollagén pótlás, amelyhez már tabletta, por, folyadék és egyéb táplálékkiegészítők, étrend-kiegészítők formájában is hozzájuthatunk.

De miben is fog a kollagén segíteni nekünk, egyáltalán célszerű e pótlását már fiatal felnőtt korban el kezdeni?

Az idő múlását nem állíthatjuk meg és szervezetünk kollagén termelése az idő előrehaladtával csökken, már 25 éves korunk felett (e kor felett kezd csökkenni a szervezet önálló kollagén termelése kis százalékban) célszerű gondolkodnunk pótlásában.

Rengeteg kozmetikai termékkel találkozhatunk (arckrémek, szérumok, hidratálók) melyek nevében hangzatosan feltűntetve megtaláljuk, hogy kollagént tartalmaz, azonban érdemes tudni, hogy bőrön keresztül a kollagén felszívódása csekély, így érdemes a kozmetikai termékek mellett valamely étrend-kiegészítőt is választani. Választhatunk por, kapszula, tabletták széles palettájáról, biztosan megtaláljuk a számunkra legjobb megoldást. A bevitt kollagén mennyiségét növelve, javíthatunk bőrünk, és csökkenthetjük a ráncosodás, petyhüdtség, fakó arc érzését.

De ez még nem minden!

A kollagén, mint az izmok egyik fő építőeleme, olyan aminosavakat is tartalmaz, melyek segítik az izmok munkáját, rugalmasságát, erőkifejtését. A kollagén több kutatásban is részt vett, melyekben hatásosabbnak bizonyult a glükozaminnál. Tehát a kollagénnek rendkívül fontos szerepe van az ízületek rugalmasságában, a porcok védelmében, csökkentheti az ízületi érzékenyéget, merevséget. Sportolók, megterhelő fizikai munkát végző emberek számára kifejezetten fontos a pótlása, de nem hagyhatjuk ki az ülőmunkát végző embereket se.

Válaszd a számodra legmegfelelőbbet!


Kommentek

Szólj hozzá te is!