Főoldal / Tematikák / Körömápolás / Az otthoni géllakkozás fortélyai

Az otthoni géllakkozás fortélyai

Volt idő, mikor még elképzelhetetlennek tűnt, hogy mi magunk, otthonunkban készítsünk géllakkozással csodaszép manikűrt. Manapság ez már nem lehetetlen vállalkozás, így ha nem akarunk vagy nincs időnk manikűröshöz menni, akkor sem kell lemondanunk az ápolt és szép zselés körmökről. Néhány professzionális, kiváló minőségű termékkel ugyanazt a hatást érhetjük el otthon is, mintha csak egy szalonba ültünk volna órák hosszat.

gellak

A következő lépéseket betartva, varázslatosan szép körmeink lehetnek:

Előkészítés

Ha a kívánt formára reszeltük körmeinket, egy buffer segítségével bolyhozzuk fel a köröm felületét. A buffer egy olyan reszelő-féle, amelyen kisebbek a szemcsék, így finomabban reszelhetjük vele a körömfelületet. Ez a művelet azért fontos, mert így, a mattított körmünkre jobban tapad majd a gél lakk. Óvatosan bánjunk a reszelővel, nehogy túlságosan elvékonyítsuk a körmünket.

Miután leporoltuk a lereszelt részt és nagyjából egyenletes lett a körömfelületünk, jöhet az előkészítő folyadék (Nail Prep), ami a gombásodás megelőzésére szolgál. Kihagyhatatlan része az otthoni gél lakkozásnak is, így soha ne feledkezzünk meg róla!

Alapozás

Száradás után az alapozó lakkot, vagyis a Base Gel-t használjuk, ami a zselélakk könnyebb tapadását biztosítja. Néhány perc UV-lámpázás után következik a legizgalmasabb része a manikűrözésnek, vagyis hogy színt adjunk körmeinknek. Ma már a szivárvány minden színében kaphatóak gél lakkok, így csak hangulatunk és fantáziánk szab határt annak, hogy éppen milyen árnyalat mellett döntünk.

Lakkozás

Az igazán jó minőségű lakkokból elég egy réteget is felvinnünk, majd jöhet a fél- vagy egy perces UV-lámpázás a tökéletes száradás érdekében. Annak függvényében, hogy milyen nagy és milyen erősségű az otthon használatos UV-lámpánk, illetve milyen jó minőségű a zselé lakkunk a száradási idő eltérő lehet. Végezetül kenjünk fel egy réteg fedőlakkot, hagyjuk ezt is megszáradni és készen is vagyunk.
Ha nincs kedvünk egyesével összeválogatni a gél lakkozás hozzávalóit, vásároljunk a NABA alap készleteiből egyet, amiben mindent egy helyen találunk meg.

Kedvenceink:

 

 

Kommentek

Szólj hozzá te is!