Főoldal / Tematikák / Test és fürdő / Beautypánik – olyan szépségápolási tevékenységek, amelyektől a legtöbben tartanak

Beautypánik – olyan szépségápolási tevékenységek, amelyektől a legtöbben tartanak

Akármilyen gyakorlott is vagy a szépségápolás terén, biztos a te fekete listádon is akad néhány olyan beautytevékenység, amelytől inkább távol tartod magad. Nyugi, nincs ok a félelemre, a titok nyitja a helyes kivitelezésben rejlik!

szépségápolási tevékenységek

Te is azok közé tartozol, akik a szempillagöndörítőt inkább egy középkori kínzóeszköznek tartják? Inkább kéthetente elzarándokolsz a fodrászodhoz, csak ne kelljen hajfestékhez nyúlnod? Teljesen érthető: ha valami ismeretlen, akkor máris ijesztő, arról nem is beszélve, hogy senki nem szereti utólag javítgatni/javíttatni a félresikerült végeredményeket. Nehogy azt hidd, hogy mások eleve azzal a szuperképességgel jöttek a világra, hogy teljes természetességgel állják az intimgyantázás fájdalmait vagy pontosan tudják, hogy milyen szépségápolási termékkel mi a teendő. Mindez azonban tanulható, és a megfelelő eszközökkel és/vagy termékekkel könnyen rutinná válhat. Segítünk!

Szempillagöndörítés

Az egy dolog, hogy a férfiak csodálkozva néznek a fürdőszobában hagyott göndörítőkre, de valljuk be, a legtöbb nő is úgy gondolja, hogy ha eddig megvolt enélkül a futurisztikus csodaszerkentyű nélkül, akkor a jövőben sem szeretne ezen változtatni. Pedig a gyönyörűen ívelt pilláknak senki nem tud ellenállni, ugye? A szempillák göndörítése és megemelése kiemeli a szemed szépségét, kitárja a szemnek a smink által el nem ért területét, ami ezáltal nagyobb és világosabb szemek illúzióját kelti.

Nos, ha tudod, mi a teendő, a göndörítő használata sem atomfizika. A basic verzió esetében a következő lépéseket kell tenned: fogd meg, akár egy ollót, majd fogd közre vele a pilláidat úgy, hogy a tövüktől kezdve tudd megemelni őket. Zárd össze a göndörítőt úgy, hogy közben ügyelsz arra, hogy a túl erős nyomás megtörheti a szálakat. Jobb, ha inkább a kicsit szakaszosabb, pumpáló mozdulatokra törekszel. Ha szükségét érzed, mozgathatod kicsit a göndörítőt úgy, hogy az egész pillasort elérd, miközben a pillák természetes növési irányát is figyelembe veszed. Elsőre lehet, hogy furcsa lesz, de hidd el, hamar gyerekjátékká válik ez is.

Ha még ennél is egyszerűbb megoldásra vágysz, válassz magadnak fűtött göndörítőt. Az elemről üzemelő fűtött fésű pillanatok alatt felmelegszik (ezzel hatékonyabbá téve a folyamatot), és ami ennél is fontosabb, más göndörítővel ellentétben nem csípi be vagy húzza meg a pillákat.

Otthoni hajfestés

Az otthoni hajfestéstől sokan ódzkodnak, ennek hátterében azonban legtöbbször információ- és tapasztalathiány áll. Pedig a legtöbb otthoni használatra kifejlesztett festék felvitele nem bonyolult. Az egyetlen igazi kihívás az lehet, hogy egyedül értelemszerűen nem látod a fejed egészét, tehát néha kisebb cirkuszi mutatványokra lehet szükség ahhoz, hogy minden ponton egyenletesen felvidd a festéket. Persze az otthoni hajszínezés egy szuper barátnős program is lehet, így egymást segítve tudjátok seperc alatt megváltoztatni a külsőtöket.

Az első és legfontosabb, hogy mindig pontosan kövesd a használati utasításokat, és ha még nem festetted korábban az adott termékekkel a hajadat, mindenképpen végezz allergiatesztet a nagy projekt előtt. Ezután már csak egy kis türelemre van szükséged, miközben a hajtövektől kezdve egyenletesen felviszed a festéket a szálaidra. Egy fésű nagy segítségedre lehet, nemcsak festés közben, hanem a várakozási idő alatt is, amikor néha-néha átfésülöd a szálaidat, ezzel segítve a festékeloszlást. Mindig ügyelj a hatóidőre, és ne feledkezz bele hajfestés közben a sorozatnézésbe.

Intimgyantázás

Ez a téma önmagában is megérne egy hosszabb értekezést, de lényeg, ami lényeg: nem mindenkinek kényelmes ezt a tevékenységet egy idegenre bízni. Igen ám, de mi van akkor, ha egyedül pedig teljesen kivitelezhetetlennek tűnik, és egyébként is félsz, hogy a fájdalomnak köszönhetően idő előtt feladod az egészet? A kulcs, hogy tudd, mit és milyen sorrendben csinálsz, így hamar túlesel a sztorin, és a végeredmény igazán hosszantartó lehet. Készíts mindent magad mellé, amire szükséged lehet (gyanta, spatula, gyantacsík, törlőkendő), és igyekezz ne megállni a folyamat közben. Ha felvitted a gyantát, tedd rá a gyantacsíkokat, majd egy határozott mozdulattal tépd le azt. Fontos, hogy ilyenkor mikrosérülések keletkezhetnek a bőrön, tehát a fertőtlenítést semmiképp ne felejtsd el, azután pedig jöhet a nyugtató-hámképző krém. Egyszerűen, gyorsan. Megéri.

Kedvenceink:

Remington REVEAL szempilla göndörítő EC300

6 790 Ft

Tovább

Syoss Color 3-1 Sötétbarna tartós hajfesték

1 841 Ft

Tovább

Alveola Waxing Intim gyantakorong 500g

2 299 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!