Főoldal / Tematikák / Smink / CTRL+C-CTRL+V – Változtass a mindennapi rutinokon!

CTRL+C-CTRL+V – Változtass a mindennapi rutinokon!

Minden reggel ugyanazt a sminket dobod fel? Mindig ugyanúgy hordod a hajadat? Egyszerű és biztonságos, de néha nem árt szakítani a megszokásokkal. Segítünk!

Teljesen természetes, ha a reggeli rohanásban nincs kedved kísérletezni a különböző sminkcuccokkal és inkább biztosra mész. Nyilván egy egyszerű lófarok gyors megoldást jelent a frizurakérdésre is, mint ahogy legtöbben a körmeinket sem munka előtt kezdjük el díszítgetni. Persze csak akkor, ha azt gondoljuk, hogy mindez annyira időigényes, hogy nem egyenesen arányos a befektetett energia azzal az értékkel, amennyivel az önbizalmunkat növelhetjük egy nyerő külsővel. Pedig néha egy kis változás csodákat tehet. Nem kell nagy dolgokra gondolni, néha bőven elég, ha egy kis csavart teszünk a korábban begyakorolt mozdulatokba. Akad néhány ötletünk.

Smink

Valószínűleg mindannyiunknak van egy sminkes must have listája. Az alap, amely nélkül nem szívesen hagyjuk magunk mögött a lakást. Ebbe rendszerint az alapozó, a púder és a szempillaspirál tartozik, esetenként egy kis pirosító vagy szemceruzával húzott csinos kis kontúrvonal. Nem is kell nagy truváj ahhoz, hogy a végeredmény néha egy kicsit másmilyen legyen. Mit szólnál például ahhoz, ha azt mondanánk, már a pirosítód árnyalata is képes arra, hogy teljesen új külsőt varázsoljon neked? Bizony-bizony, egyáltalán nem mindegy, hogy pinkes, halvány rózsaszínes, barackos, bronzos vagy éppen narancsos port választasz. Hasonló a helyzet a szemceruza színével is, mint ahogy egy korábban nem próbált rúzs vagy szájfény is megváltoztatja a sminkegyenletet. Látod, semmi plusz meló, sok-sok apró változás.

Frizura

A korábban emlegetett lófarok tényleg igazi basic megoldás, de egy szó szerinti csavar bármikor belefér. Mit szólnál például egy laza balerinakontyhoz (amikor a lófarokba kötött hajadat egy kis gombócba csavarva rögzíted a fejtetődön)? Plusz 10 másodperc, és kész is egy menő frizura. Esetleg lazítsd meg a copfodat hajtsd vissza a hajguminál, így elérve egy kétoldali csavarást. Simán megteheted, hogy még a copfozás előtt teszel egy-két tincses csavarást a hajadba, sőt, ha kicsit több időd van, fonatokkal is tuningolhatod az összhatást. Egy csini kendőt esetleg? Seperc alatt megkötheted, és már indulhatsz is.

Köröm

Tudjuk, hogy egy kicsit macerásnak hangzik otthoni körülmények között nagyot újítani a körömfestéseden, de szeretnénk megnyugtatni: sima ügy! Néhány körömmatrica vagy strasszkő felpakolása gyerekjáték, mégis megszámlálhatatlanul sok körömvariációt próbálhatsz ki általuk. A csillámpor, tört kagyló és társaik már lehet, hogy haladó szintnek tűnhetnek számodra, de ha van egy kis időd, nyugodtan belevághatsz ezekbe a projektekbe is. Persze már egy még nem próbált szín is bőven elég a változáshoz. Mondjuk, csak a gyűrűsujjad körmein?

Parfüm

Ugyan nem külső újításról van szó, mégis új tapasztalatokat hozhat akár a téged körülvevő illatok megváltoztatása is. A különböző illatok más-más hatással vannak az emberekre, beleértve azok viselőjét is. Ha ránk hallgatsz, érdemes többfélét is beszerezned, így reggelente az aktuális hangulatodnak vagy úti célodnak megfelelően választhatod ki, mit fújsz magadra. Csak bátran!

Kommentek

Szólj hozzá te is!