Főoldal / Tematikák / Egészség / Diétázz sörrel és lángossal! A 8 órás diéta

Diétázz sörrel és lángossal! A 8 órás diéta

Íme egy diéta, amelyben nincsenek sem tiltott ételek, sem előírt mennyiségek. És mégis működik, pedig csupán egyetlen szabályt kell betartanod. Ismerd meg az idei év slágerdiétáját!

diéta

A legújabb diétaőrület

2018 sztárdiétája minden bizonnyal a 8 órás diéta, nem véletlenül:

 • egyetlen tiltott étel sem szerepel benne, így lehet az, hogy a strandon is nyugodtan lángosozhatsz, mégsem szeged meg a diétádat
 • nincsenek benne bonyolult receptek
 • nem szabja meg, mikor és mennyit egyél
 • nem kell számolgatnod a kalóriákat vagy szénhidrátokat
 • nem kell lemondanod kedvenc ételeidről vagy reformételekkel helyettesíteni azokat

Túl szép, hogy igaz legyen? Nos igen, lássuk be, így aztán ugyan mitől fogyna az ember. Pedig követőinél mégis szépen fogyatkoznak a kilók, ami a diéta egyetlen, ám annál fontosabb szabályának köszönhető: a nap 8 órányi szakaszára kell időzíteni minden étkezést. Ezt a szakaszt azonban te jelölöd ki, így ha délelőtt 10-kor eszel először, az utolsó étkezésednek szigorúan 18 órakor kell megtörténnie. Az igazsághoz pedig hozzátartozik, hogy ha ezt a 8 órát végiglakomázzuk, nem túl valószínű, hogy karcsúsodni fogunk. Ám ha igyekszünk normál mennyiségeket fogyasztani, valamint desszertjeinket, kedvenc hizlaló ételeinket se engedélyezzük nap mint nap magunknak, nagyon is működőképes diétát, sőt, életmódváltást valósíthatunk meg. A 8 órás időszakon túl kalóriamentes folyadékot nyugodtan fogyaszthatsz, így a kezdeti átállás esetleges nehézségeit is sikeresen átvészelheted.

De hogyan lehetséges a fogyás egyetlen szabály betartásával?

A diéta nemcsak azoknál hoz eredményeket, akik eleve az egész napot végigették. Az egészet egy tanulmány indította el, amelyben egy vizsgálat eredménye az lett, hogy többet fogytak azok, akik étkezéseiket 8 óra alatt letudták, mint azok, akik egész nap falatozgattak – holott a bevitt kalóriák azonosak voltak. Mindez azért történhetett így, mert a szervezetnek 16 óra állt rendelkezésére, amikor semmilyen szilárd étel nem zavarta meg az anyagcsere folyamatát és a zsírégető hormonok termelődése is akadálytalanul mehetett végbe. Természetesen a 8 órás diéta sem hoz eredményeket, ha ezen időszak alatt tetemes mennyiségű ételt veszünk magunkhoz, azokat is a legegészségtelenebbek közül válogatva. Ám a következők miatt valóban képes faragni -méghozzá folyamatosan- a kilókat:

 • életmódváltást valósít meg
 • eltűnik a „jaj, ezt nem szabad ennem” érzése, és vele együtt a „bűnözésekkor” jelentkező falásrohamok
 • mivel bármit ehetünk, szívesebben váltjuk le olykor-olykor (és egyre gyakrabban) egészségtelen ételeinket reformételekre
 • napi ritmusunkhoz tudjuk alakítani a kijelölt 8 órát, a szervezetünk pedig hozzászokik, hogy mindig azonos intervallumban kapja a táplálékot, így idővel „elengedi” a raktározási módot
 • eltűnik a jojó-effektus, hiszen nincsenek megszorítások, amelyeket aztán kompenzálni kellene
 • mivel bármilyen ételt választhatunk, megszűnik bizonyos ételek kitüntetett szerepe (amelyekre sóvárgunk, majd adandó alkalommal dugig esszük magunkat belőle)
 • bármeddig tartható az egyetlen szabály, így nem fáradunk el követésébe és adjuk fel idő előtt a diétát

Valóban nem a legegészségesebb diéta – kezdetben. Mert egy idő után a tapasztalatok szerint csodásan beáll a rendszer, és az ember egyre inkább az egészséges étkek közül válogat asztalára. Egy próbát megér!

Turbózd fel a fogyásod!

Ajánlataink:

Kommentek

Szólj hozzá te is!