Főoldal / Tematikák / Test és fürdő / Divat a bio: legyünk tudatosak a szépségápolásban is

Divat a bio: legyünk tudatosak a szépségápolásban is

Natúrkozmetikum, bioélelmiszer, ökoruházat – csak néhány fogalom a tudatos és természetbarát vásárlás szótárából. Az egészséges termékek iránti igény egyre gyakrabban jelenik meg életünk több területén is. De mit is jelentenek ezek a kifejezések a szépségápolásban? Hiszen nem minden natúr, ami bio is, és a természetes kozmetikum sem azt jelenti, hogy ne tartalmazna valamilyen szintetikus anyagot. Ezzel pedig most bizonyosan kellőképpen összezavartunk mindenkit. Azért, hogy ne maradjon káosz a fejekben, itt az ideje, hogy tisztázzuk a kozmetikumok csomagolásán olvasható meghatározásokat, hogy felismerjük a különbségeket egy természetes, egy natúr és egy bio kozmetikum között.

close up of body care cosmetic products on wood

A natúr-, organikus vagy bio kozmetikumoknak minden olyan biztonsági, gyártási és egészségügyi követelménynek meg kell felelniük, amelyeket a hagyományos kozmetikumokkal szemben is támasztanak. Ám a lényeg, hogy ezeken felül mit tesz a gyártó az egészségre és a környezetre káros anyagok kiiktatásáért.

Természetes kozmetikumok

Ugyan természetes alapanyagokból készülnek ezek a termékek is, de a feldolgozásnál már felhasználnak kémiai anyagokat is. Éppen ezért látni természetes előtaggal ellátott szépségápolási termékek összetevőinél szintetikus anyagokat, amelyeket az előállítás során használnak.

Natúr kozmetikumok

A natúr termékek olyan arc- és testápolási készítmények, melyek előállításához kizárólag természetes eredetű alapanyagokat (gyógynövény-, zöldség-, gyümölcskivonatok, növényi olajok, fűszernövények, illóolajok, növényi glicerin stb.) használnak, és szintetikus kémiai anyagoktól mentesek. Semmiképpen nem tartalmaznak kőolajszármazékokat, szilikont, kollagént, mesterséges színezőanyagokat, vagy szintetikus illatanyagokat.

Bio (öko/organikus) kozmetikumok

A bio még a natúr kozmetikumoknál is „tisztább” termékek, összetevői nem csak teljes egészében természetes eredetűek, hanem tanúsított ökológiai gazdaságokból is származnak. Minden bio kozmetikum natúr kozmetikum, de nem minden natúr kozmetikum bio kozmetikum.

Kedvenceink:

COLO Bio Shea vaj 30ml

690 Ft

Tovább

COLO Bio Levendula virágvíz cseppentős 100ml

1 890 Ft

Tovább

Nourish Argan&Kale: Fodros kel kivonatos öregedésgátló kézkrém 50 ml

4 299 Ft

Tovább

 

Kommentek

Szólj hozzá te is!