Főoldal / Tematikák / Hajápolás / Ég veled, haj-baj!

Ég veled, haj-baj!

Bár sokan azt gondoljuk, hogy a téli időszak kevesebb beauty-macerával jár, az igazság éppen ennek az ellenkezője! Akárcsak a lábainkra, a frizuránkra is érdemes fokozottan odafigyelni, hiszen a sapkába zárt tincsek olykor megbosszulják a kéretlen parkoló pályát.

Amíg nyáron a napsugarak, a száraz levegő, illetve a medencék és tengerek vize támadja a hajad szerkezetét, addig télen a folyamatos hideg-meleg változás (értsd épületből ki-be mászkálás), a különböző fejfedők viselése, az olykor hirtelen eső okozta megázás sem kímélik a szálaidat. Szerencsére léteznek olyan okos megoldások, amelyekkel borítékolhatod az egészségtől ragyogó hajzuhatagot.

Hozd kondiba!

Akadnak például olyan kondicionálók, amelyek semlegesítik a kutikulán való roncsolást, feltöltik a hajat nedvességtartalommal, ami által az selymessé válik és elfelejthető a gubancolódás. Vannak olyan gazdag textúrájú regeneráló maszkok, melyek segítik helyreállítani, megerősíteni és védelmezni a száraz, károsodott hajat, míg más termékek életerővel tuningolják, ragyogóvá és könnyen fésülhetővé teszik azt.

Moss okosan!

Az sem mindegy, milyen sampont használsz télvíz idején. Persze nem mindenkire igaz, de sokaknál változik a haj zsíros-száraz skálán elhelyezhető állapota a különböző évszakok során, ezért olykor érdemes elhagyni a rutint a samponvásárlásban, és mindig az adott helyzetnek megfelelő terméket választani. Egy valamit azért nem árt elfelejteni: a változás nem egyik pillanatról a másikra történik, szóval nem érdemes hetente másik sampont vásárolni, hiszen ez a taktika szinte biztos, hogy nem hozza meg a várt sikereket.

Olajozott védelem

Van, amire még ma is kevesen gondolnak, ha hajápolásról esik szó. Igen, a különböző olajokra gondolunk. A legtöbben valószínűleg a zsíros utóhatástól tartanak, pedig ez megfelelő termékválasztás esetén alaptalan félelem. A céltól függően sok verzió létezik, így dönthetsz például regeneráló, struktúrajavító, hajtápláló vagy hajfényesítő olaj mellett is.

Mondj búcsút a töredezett hajvégeknek!

Hajvasaláshoz vagy göndörítéshez válassz olyan készüléket, amely nem roncsolja hajvégeidet. A mi tippünk a BaByliss micro-gőzölős hajvasaló és göndörítő, mely a gőz erejével dolgozik. Az ultrahanggal porlasztott vízgőz megfelelő egyensúlyt biztosít a mély hidratálás és a hatékony simítás között.

Kommentek

Szólj hozzá te is!