Főoldal / Tematikák / Baba-Mama / Babát vársz? Akkor ezek a könyvek tetszeni fognak!

Babát vársz? Akkor ezek a könyvek tetszeni fognak!

Ha az örömteli babavárás számtalan feladata mellett maradna még egy kis időd az olvasgatásra is, összegyűjtöttünk neked néhány olyan könyvet, amelyeknek még jó hasznát veheted, ha hamarosan édesanya leszel. A babás, gyermekneveléses könyvekből bizony hatalmas a kínálat, így a teljesség igénye nélkül mutatunk be most nektek néhányat.

1.Anne Deans: Várandósság A-tól Z-ig: A terhesség ABC-je

Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent kötet szinte kötelező olvasmány a kismamák számára, de a kispapáknak is érdemes kézbe venniük. A terhesség ABC-je ugyanis megbízható és modern forrásként szolgálhat a várandósság kilenc hónapja, valamint a szülést követő heteket illetően. A-tól Z-ig tartalmaz mindent, amire csak a szülők kíváncsiak. Részletesen foglalkozik a terhesgondozás témakörével, segítséget nyújt a lelki kérdésekben. Segít a kismamának teste változásainak megismerésében és megértésében, tanácsokat ad a szülés utáni életmóddal kapcsolatban, sőt, arra is kitér, hogy hogyan vigyázhat magára a kismama a szülést követően. Emellett részletesen tájékoztat az újszülött gondozásával, viselkedésével és táplálkozásával kapcsolatos összes tudnivalóról – közérthető nyelven és praktikus tanácsokkal.

2.Jane MacDougall: Hasznos tanácsok mindenkorra: Terhesség hétről-hétre

Minden kismama izgatottan figyeli, hogyan változik a teste, és hogyan nő a babájával együtt a pocakja a várandósság ideje alatt. Mivel azonban nem tudjuk belülről meglesni a picit, érdemes segítségért fordulni.

A Terhesség hétről hétre például kiváló tanácsadó lehet, hiszen a fogantatás pillanatától a születésig minden apró változásról tájékoztatja az anyukát – és persze az apukát -, hogy a terhesség valóban egészséges és problémamentes legyen. Ám nemcsak tájékoztat, de tanácsokat is ad a szülőknek.

A baba fejlődésének nyomon követése mellett felkészíti a kismamát az őt érő változásokra, tartalmazza a legfontosabb vizitek és vizsgálatok listáját, valamint azt, hogy melyik mikor időszerű. Alapvető ismereteket közöl a terhesgondozásról, a várandósság alatt ajánlott étrendről, a szakorvosi ellátásról. Emellett részletesen foglalkozik a vajúdással, megmutatja, mire is számíthatnak az újdonsült szülők a szülést követő első hetekben, valamint születési naplót, orvosi kifejezések magyarázatát és hasznos ismereteket tartalmazó táblázatokkal is igyekszik a kismama segítségére lenni.

3.Ranschburg Jenő: Szülők könyve

A nemrégiben elhunyt, elismert gyermekpszichológus könyve szülőknek és leendő szülőknek szól, akik átérzik a felelősséget, amit a szülői szerepkör jelent, és arra törekednek, hogy gyermeküket értelmesen, előítéletek nélkül neveljék. A könyv részletesen ismerteti az egyes időszakok problémáit és megoldásait, mindvégig hallatlan aggódással a kiszolgáltatott élőlénnyel: a magzattal, csecsemővel, illetve a kisgyermekkel. A bővített kiadás néhány fontos, új fejezettel egészült ki: az ikrek, a félénk gyerekek, a nagyszülők szerepe régen és ma, a tündérmesék és még sok olyan téma, amely ezt a könyvet még teljesebbé teszi.

4.Sally Kiester, Edwin Kiester: A babák titkos nyelve – Kicsiny testek testbeszéde

A babák “titkos nyelven” fejezik ki magukat, amely mozdulatokat, arckifejezéseket, mosolyokat és fintorokat, gügyögéseket és kiáltásokat alkalmaz. A könyv ezeknek a nem verbális kommunikációs eszközöknek finom, ámbár fontos árnyalatait értelmezi.

A komoly tudományos kutatásokon és a szerző saját szülői és nevelői tapasztalatán alapuló kötet példákkal szolgál arra nézve, hogy mit is művel gyermekünk, mire gondol és az ilyen kommunikáció miként árulkodik sokrétű jelentéstartalommal az újdonsült és a tapasztalt szülők számára egyaránt. A könyv eloszlatja a babák testbeszédét körüllengő titokzatosságot, és hozzásegít minket gyermekünk “közléseinek” pontosabb megértéséhez.

Babaápolási termékkínálatunkból ezeket ajánljuk:

Kommentek

Szólj hozzá te is!