Főoldal / Tematikák / Körömápolás / Körömdíszítés otthon – Ezekre az eszközökre lesz szükséged!

Körömdíszítés otthon – Ezekre az eszközökre lesz szükséged!

Tudom, hogy a legegyszerűbb dolog beülni egy manikűröshöz majd egy-két óra elteltével, csodaszép körmökkel távozni, ám ha érzünk magunkban egy kis kreativitást, türelmet és időnk is engedi, készítsük el néhanapján mi magunk a manikűrünket.

Legyen az szolid vagy elegáns, extravagáns vagy szexi, ha elég ügyesek vagyunk és jó minőségű eszközöket használunk a lakkozáshoz, az eredmény és a sikerélmény garantált lesz. Ha pedig megdicséri valaki körmeinket, nyugodtan húzzuk csak ki magunkat és legyünk rá büszkék, hogy mi csináltuk egyes egyedül.

naildesign

Ezekkel a kellékekkel fogj hozzá az otthoni körömfestéshez, díszítéshez:

Körömvágó eszköz – hogy kisollót vagy körömvágót használsz, teljesen mindegy. Amellett dönts, amivel könnyebben tudsz dolgozni, ami jobban „fekszik” a kezedbe.

Reszelő – Háromféle lehet: fém, papír vagy üveg. A papírreszelők esetében figyeljünk arra, hogy elég finom legyen a szemcsézése, ne karcoljuk fölöslegesen a körmünket.

Buffer – Ez a legfinomabb szemcséjű körömreszelő, mattító, amit a körömfelületen használhatunk.

Körömlakk – Egy jó minőségű lakk már fél siker. Ehhez már nem is kell többet mondanunk.

Körömlakklemosó – Zsírtalaníthatjuk vele körmeinket, és ha ráuntunk a manikűrünkre, pillanatok alatt eltávolíthatjuk körmünkről a festéket. Ebben az esetben is fontos, hogy a hatékonyság minőséggel párosuljon.

Csillámpor – Akár ecsettel, akár narancsfa pálcával szórjuk a körmünkre, figyeljünk az arányokra.

Díszítő kövek, strassz kövek – Az ünnepi és elegáns manikűrök elengedhetetlen kellékei

Matrica – Ez is a körömdíszítés egy módja. Ha jó minőségű a matrica, nem sok bajunk lehet vele.

Díszítő ecset – Akrilfestékhez vékony, lehetőleg természetes szőrből készült ecsetet ajánlunk.

Rajtunk múlik, hogy valamilyen színes lakk mellett döntünk vagy csupán színtelen körömerősítővel kenjük át a körmeinket. Ha a színeset választjuk, tartsunk be néhány szabályt, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Minden esetben használjunk alaplakkot a lakkozás tartóssága érdekében. Mindig a köröm középső részére vigyük fel a színt először és csak utána fessük át a széleket. Hagyjuk megszáradni az első réteget, majd lakkozzuk át másodszorra is a körmöket, ha szükséges.

Kedvenceink:

Kommentek

Szólj hozzá te is!