Főoldal / Tematikák / Egészség / Ezért fontos a magnézium a fogyókúrában

Ezért fontos a magnézium a fogyókúrában

Amikor fogyókúráról van szó, nincs olyan csodagyógyszer vagy étrend-kiegészítő, amely varázslatosan leolvasztja a zsírt és átalakítja a testedet. A tartós fogyás az életmód változtatáson keresztül valósul meg, beleértve az étkezési szokásokat, a rendszeres edzést, az alvást és a stressz kezelését. Ám miközben azt kutattam, hogyan egyek és éljek egészségesebben, folyton fel-felugrott a magnézium, mint javaslat, ami segíti a diétámat, ezért utána is jártam a dolognak.

magnézium

Fokozza az energiát az edzéshez.

Nem csupán a keto diéta mellett fontos a magnézium, de más fogyókúrák mellett is elősegítheti a súlyvesztést. Nem arról van szó, hogy a magnézium önmagában mágikus fogyási előnyökkel jár, de segít a teljesítményben.

„A magnézium szedése nem segít a fogyásban, de ha elegendő tartalékod van, akkor segíthet abban, hogy úgy érezd, mintha több energiád lenne, ami segít nagyobb intenzitással edzeni” – jegyezte meg Scott Keatle, dietetikus. Bár, hozzátette, a legtöbb ember már elegendő magnéziumot kap a különféle ételektől, mégis a hiánya már egy egyszerű vérvizsgálatból is kiderülhet.

A megfelelő mennyiségű magnézium fontos, mert energiát termel, szabályozza a vércukrot és kémiai reakciókat vált ki a szervezetben” – magyarázta a szakember, hozzátéve, hogy a legtöbb ember 300-400 mg magnéziumot igényel naponta, de a sportolóknak, akik fokozottan izzadnak, többre van szükségük, körülbelül 500-800 milligrammra.

magnézium

Segíthet, hogy jobban aludj és enyhíteni a stresszt.

Az egyik alapja a fogyókúrának, amelyet a legtöbb ember figyelmen kívül hagy, a megfelelő alvás és stressz kezelése. Az alváshiány és a megnövekedett stressz növelheti a kortizol hormon jelenlétét a szervezetben, ami a zsír tárolását segíti elő, különösen a has környékén.

Chandler Ray, RD, genetikai dietetikus a Pathway Genomics-ban azt mondta, hogy bár a magnézium önmagában nem segíti elő a fogyást, közvetve vezethet hozzá.

„A magnézium segít a stressz csökkentésében és az alvásminőség javításában, [mindkettő], amely befolyásolhatja súlyodat és általános egészségi állapotodat” – magyarázta.

magnézium

Segíthet az inzulinrezisztenciával szemben.

A magnézium segíthet az inzulinrezisztenciában is; egy 2013-as tanulmány megállapította, hogy a magnézium növelése az ajánlott szintig a metabolikus szindrómában szenvedő nondiabetikus résztvevőknél javítja az inzulinrezisztenciát. Az inzulinrezisztencia elősegíti a túlzott zsírraktározást, különösen a has területén, így az inzulinrezisztencia elleni küzdelem súlyvesztést okozhat.

Ez a kutatás azonban a táplálékforrásokból származó magnéziumot vizsgálta, nem pedig a kiegészítést, Suzanne Dixont, dietetikus és epidemiológus azt mondta – ez nem feltétlenül ok és okozat. Nem kifejezetten segíti a fogyást.

A magnézium alapvető fontosságú a teljes egészséghez.

Összességében, a napi megfelelő mennyiségű magnézium elengedhetetlen az általános egészségi és testi funkciók szempontjából.

„A magnézium részt vesz több mint 300 biokémiai reakcióban a szervezetben, ezért fontos az egészségünk számára” – mondta Cray. „Fontos szerepet játszik a megfelelő szívritmusban, az energia terminizmusban, a glükóz anyagcserében, a csontképződésben, az izomban és ideg működésben, és a hangulatszabályozásban. Ha hiányzik a magnézium, akkor a negatív mellékhatások (azaz a letargia, a hormon-egyensúlyhiányok, az inzulinrezisztencia) megakadályozhatja, hogy elérd fogyókúrás céljaidat.”

Ajánlott a magnéziumot inkább kiegyensúlyozott étrendből beszerezni, nem pedig táplálék-kiegészítőkből, amikor csak lehet. Viszont, ha úgy érzed, nem kapsz megfelelő mennyiségű magnéziumot, vagy a teljesítményed romlott, akkor a kiegészítők jó alternatívák lehetnek.

Ajánlatunk:

forrás: https://www.popsugar.co.uk/fitness/Magnesium-Weight-Loss-45190082

Kommentek

Szólj hozzá te is!