Főoldal / Tematikák / Egészség / Ezért szépít a meditáció! – Nemcsak egészségesebbé, szebbé is lesz, aki meditál!

Ezért szépít a meditáció! – Nemcsak egészségesebbé, szebbé is lesz, aki meditál!

Nemcsak az egészséget, a szépséget is építi!

A rendszeresen meditálókat számos vizsgálatban górcső alá vették már, azt kutatván, milyen pozitív hatásai vannak a naponta végzett mentális gyakorlatoknak. Meglepetésre kiderült, hogy a meditálók nem csupán az agyterületek aktivitásaiban és az életminőség emelkedésében jeleskedtek, de külső megjelenésük is számottevően javult a gyakorlatok elkezdése óta. Ennek okait próbálták felderíteni interjúk, fotósorozatok és fizikai vizsgálatok segítségével, az eredményeket pedig az alábbiakban összegezték:

A meditálók egészségesebben táplálkoznak

Sokan azt gondolják, hogy aki meditál, az eleve az egészséges életmód híve. Holott ez sokszor épp fordítva van: az ember előbb meditál, aztán a gyakorlatok hatására az egészséges ételeket kezdi el kívánni, igénye támad a mozgásra stb. A rendszeresen meditálók 98%-a számolt be étrendjének nem szándékos, ám pozitív irányba történő átalakulásáról

A meditálók egészségügyi problémái javulnak

Ma már orvosilag is elfogadott tény, hogy meditációval javítható az egészségügyi állapot. A betegségek gyógyulása, a bőrproblémák javulása szemmel látható változásokat okoz a kinézetben is.

A meditáció magasabb tudatosságot eredményez

Nemcsak az étrendjük válik egészségesebbé a rendszeresen meditálóknak, de a saját testükkel kapcsolatos felelősségtudatuk is megerősödik. Így pontosan tudják, mi az, amit jó elkerülniük egészségük érdekében, és mi az, amit érdemes bevezetniük – és van is erejük ennek megvalósításához. A rossz szokások legtöbbször csak úgy egyszerűen elmaradnak, lehullanak a meditáló személyiségéről, de megjelenik egyfajta tudatos odafigyelés is. Fontossá válik, hogy a test is megkapja a számára szükséges gondozást, ápolást, mozgást. A meditáló interjúalanyoknak 95%-a  fordított figyelmet olyan dolgokra, amelyekre korábban nem vagy nem ilyen mértékben: vitaminszedésre, arcápolásra, rendszeres mozgásra.

A meditáció segíti az ideális testsúly elérését, a súlyproblémákkal küzdő meditálók vagy megszabadultak felesleges kilóiktól vagy jelentős fogyást eredményezett a rendszeres gyakorlás, így egészségükön túl külső megjelenésük is javult.

A meditáció hatékonyan orvosolja az alvásproblémákat, a rendszeres kipihentség pedig nemcsak a mentális teljesítményt javítja, de az arcon is meglátszik.

És természetesen nem elhanyagolható az a belső kisugárzás sem, amely a harmónia, elégedettség, kiegyensúlyozottság hatására jelenik meg a meditálók tekintetében, mosolyában. Használd te is a meditáció csodás erejét, és nemcsak egészséged, de szépséged is ragyogni fog!

Kommentek

Szólj hozzá te is!