Főoldal / Tematikák / Smink / Feketén-fehéren – Mire használjuk a feketét és a fehéret a sminkelésben?

Feketén-fehéren – Mire használjuk a feketét és a fehéret a sminkelésben?

Tény, hogy a sminkelésben számos különböző színárnyalatot használunk. Sőt, olykor a minél többféle, annál jobb elvét követve komplett színpalettányi rúzskészletet és szemhéjpúder arzenált sorakoztatunk fel a fürdőszobánkban, miközben olykor két szín is csodákra képes. Mire használjuk a feketét és a fehéret a sminkelésben? Soroljuk!

sminkelésben

Fekete

Ugyan egy ideje már a fekete rúzs sem számít igazán extrémnek a sminkelésben, a visszafogottabb trendek követőinek a szín valószínűleg egyet jelent a kontúrvonalakkal. Utóbbiak a sminked meghatározó elemeként működhetnek, éppen ezért érdemes figyelmet fordítani azok tökéletes, a szemed formájához és az általad elérni kívánt célnak megfelelő kivitelezésére.

Hasonló a helyzet a szempillaspirálokkal is, amelyek közül a legtöbben továbbra is feketére voksolnak. Ha már a szem környékén járunk, akkor érdemes egy esélyt adnunk a fekete szemhéjpúdereknek is, amelyekkel igazán ütős kis sminkeket lehet összedobni.

Plusz pont, ha tudod, hogy a sötét színek kifejezetten jól mutatnak például fekete-fehér képeken, tehát ha ilyen fotózásra készülsz vagy előszeretettel használod az Instagramodon a black+white filtert, szuper, ha előregondolkodsz a színválasztásnál.

Azért arról ebben az esetben se feledkezz meg, hogy a szájhangsúly-szemhangsúly egyválasztásos játék, tehát döntsd el, az arcod melyik részére szeretnéd irányítani a figyelmet, és a másik területet pedig ha ránk hallgatsz, inkább visszafogott (vagy leginkább nude) stílusban sminkeld.

Fehér

A fehér szemceruzák varázserejéről már sokszor írtunk, a tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ezek különleges képességeit nem lehet elégszer hangsúlyozni. A fáradt, kialvatlannak tűnő, táskás szemek elleni egyik leghatékonyabb csodafegyvernek messze a fehér cerkák számítanak, hiszen miközben egyszerű, de nagyszerű megoldást jelent egy-egy jól eltalált kontúrvonal, egyidejűleg nyíltabbá varázsolja a tekintetet, ezáltal frissebbé az összhatást.

Apróságnak tűnik, mégis a sminkelés egyik legfontosabb pontja a fixálás. Naná, elvégre ki szeretné, ha a nagy műgonddal felvitt make-up néhány óra elteltével már köszönőviszonyban sem lenne az előre megálmodott külsővel?!

Az ebben fontos szerepet játszó fixáló kompakt púderek szintén fehérben pompáznak.  Nyugi, az arcodon már nem látszódik a fehér szín, viszont épp a semlegesség miatt nem kell bajlódnod a színválasztással.

Vitathatatlan, hogy a fehér – akárcsak a festékek esetében történő keverés esetén, úgy a sminkelésben is – világosító hatással bír, azaz remekül működik akár szemhéjfestékek mixelésekor is. A füstös sminkek első rétegeként, esetleg sötétebb porok lágyításaként is kitűnő, nem is beszélve arról, hogy highlighterként is az egyik legtökéletesebb választásnak bizonyul.

Ugye tudod, hogy a fehér szín nélkül a klasszikus francia körmök sem léteznének? És akkor még nem is említettük, hogy az utóbbi években az egyszínű, teljesen fehér körmök is übertrendinek számítanak. Figyelem-figyelem: a fehér lakkok egyenletes felvitele türelmet igényel, azonban a végeredmény miatt bőven megéri a fáradozást.

Kedvenceink:

Sally Hansen Miracle Gel Color Nail Polish 450 körömlakk

2 998 Ft

Tovább

Yves Saint Laurent Couture Palette Nr. 01 Tuxedo szemhéjfesték

15 990 Ft

14 290 Ft

Tovább

ZAO Kompakt púder 301 ivory 9g

8 290 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!