Főoldal / Tematikák / Arcápolás / Fiatalító gyakorlatok igenis léteznek!

Fiatalító gyakorlatok igenis léteznek!

Fiatalságunk minél tovább való megőrzéséért pár egyszerű, néhány perces fiatalító gyakorlattal is felvehetjük a küzdelmet. Érdemes meríteni a több évezredes tanításokból, hiszen nem véletlenül maradtak fenn – furák, de hatásosak!

Üvölts, mint egy oroszlán, és ránctalanodni fogsz!

A jógának vannak kifejezetten az arc szépségére irányuló gyakorlatai, az egyik legjobb az ún. „üvöltő oroszlán póz”. Furán fogsz kinézni, úgyhogy csak egyedül gyakorold 🙂 Homorítsd enyhén a hátad, a fejed pedig kissé billenjen előre, ahogy egy oroszlán az üvöltés előtt. Nézz a szemöldökeid közé, lélegezz be, majd nyisd ki a szád, és a nyelved nyújtsd olyan mélyen az állcsúcsod felé, ahogy csak bírod. Lassan lélegezz ki, miközben torokhangon ááááá-t mondasz. Nemcsak a ráncok ellen jó, remek stresszűző is!

Karikás a szemed? Állj fejre!

Talán utoljára tesi órán gyakoroltuk a fejenállást, pedig érdemes beépíteni az életünkbe! A fordított testhelyzetnek számos pozitív hatása van, remekül erősíti az egész testet, fokozza a vérellátást, mi több: még a ráncokat és a szem alatti karikákat is csökkenti!

Így végezd biztonságosan:

Fal mellett gyakorolj a következőképpen: térdelj le, a bal kezedet fordítsd tenyérrel felfelé, és rakd a jobb tenyeredbe. Tedd magad elé a talajra. Dőlj kicsit előre, és ereszkedj alkartámaszba. Tedd a fejedet a tenyeredbe, és lábaddal közelíts a fejed felé, majd emelkedj lassan zsugor-fejenállásba. A lábaidat tartsd összezárva! Nyújtsd lassan felfelé a lábaidat úgy, hogy a tested egyenes marad. Figyelj rá, hogy a testsúlyod a karjaidra és a fejedre egyaránt nehezedjen!

Feszesebb arcot szeretnél? Az állizmaidon múlik!

Az erősebb állizom jobban tartja az arcot, így az rugalmasabbnak, feszesebbnek tűnik. Az alábbi gyakorlat erre kitűnően alkalmas: a kezeid szorítsd ökölbe, és tedd az állad alá. Résnyire nyisd ki a szádat, és az alsó állkapcsodat erősen nyomd az öklödre. Számolj tízig, majd ismét lazítsd el az állkapcsodat.

Csak nyomd a pontot, és szép lesz a bőröd!

A vérkeringést fokozó pontok nyomásával az arcbőr egészséges színűvé, rugalmassá válik. Így végezd: mutatóujjaidat helyezd a homlokod két oldalára, az ujjaid pedig legyenek az arcodon.  A mutatóujjakkal 1 percig nyomd erősebben a homlokod. Ezután a két szemöldök közti területet masszírozd 1 percig az ujjhegyeiddel, majd a mutatóujjaiddal 1 percen át fejts ki nyomást a fülkagylók előtt lévő kis mélyedésekre.

Nevess, és oda a toka meg a nyakráncok!

Az alábbi gyakorlatot mindennap érdemes elvégezni, remekül feszesíti a nyakat és faragja a tokát, ráadásul jobb kedvre is derít. Csak mosolyogni kell hozzá: mosolyodj el olyan szélesen, ahogy csak bírsz, miközben teljes erődből megfeszíted a nyakadat. Számolj 30-ig, majd lazíts! Ismételd a gyakorlatot 10-szer!

A szemöldököd okozta a homlokráncokat, tüntesse is el!

A legkedvesebb arcnak is kölcsönöz némi mogorvaságot, ha ráncos a homlok. Az alábbi gyakorlattal sokat simíthatsz rajtuk! Tedd az ujjaid a szemöldököd felé, majd húzd lefelé és hátrafelé a bőrt, miközben a szemöldöködet a magasba emeled, mintha csodálkoznál. Tartsd így 30 másodpercig, és naponta 2-3 alkalommal ismételd meg a gyakorlatot! Már egy hét után észrevehető a ráncok enyhülése!

Apró kis gyakorlatok ezek, amelyek mégis rengeteget hozzátesznek szépségedhez. Élj velük, hiszen   csak nagyon kis időt-energiát kell befektetned, a hozadéka mégis nagy erejű. Tagadj le éveket még sokáig, rendszeresen tornáztasd az arcod és kényeztesd a bőrödet ráncmegelőző, ránctalanító készítményekkel – ez a gondos törődés lesz majd a te titkod, amire egészen biztosan rá fognak kérdezni, mert szemmel látható lesz, hogy jóval fiatalabbnak nézel ki a korodnál!

Ajánlataink, melyekkel tovább fokozhatod az eredményt:

AHAVA Extreme feszesítő szemránckrém 15 ml

14 890 Ft

Tovább

Nourish Argan Skin Renew - Hidratáló ránctalanító krém - minden bőrtípusra 50 ml

9 499 Ft

Tovább

AHAVA Színkiegyenlítő és ránctalanító szérum 30 ml

15 890 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!