Főoldal / Tematikák / Körömápolás / Gél lakk fogságában – Így szabadulj meg otthon a gél lakkodtól!

Gél lakk fogságában – Így szabadulj meg otthon a gél lakkodtól!

Elsőre azt gondolhatjuk, hogy nem lehet nagy ördöngösség a gél lakk otthoni eltávolítása, pedig ha nem megfelelően végezzük ezt az egyszerűnek tűnő műveletet, többet ártunk vele, mint használunk. Sokan összetévesztik a sima lakkot vagy éppen a műkörmöt a géles manikűrrel, így először is tisztázzuk, hogy mi is az a gél lakk: egy színezett gél állagú lakk, amit UV vagy LED lámpával szilárdítanak meg.

A gél lakk önmagában még nem károsítja a körmöket, sokkal inkább ennek elhanyagolása és helytelen eltávolítása okozhat körömproblémákat. Ha hirtelenjében kell megszabadulnod a gél lakkodtól, de nincs időd a manikűrösödre bízni a műveletet, otthon is meg tudod csinálni a következő 4 lépés szerint:

gél lakk

A gél lakk eltávolításának 4 lépése

1. Vegyél tiszta acetont.
2. Nedvesítsd át bőven a vattakorongokat vele, majd mindegyik körmödre tegyél egyet-egyet s hagyd ázni alattuk legalább 5-10 percig. Ha hatékonyabb praktikát szeretnél, önts acetont egy kis tálba, majd ebbe áztasd a körmeidet.
3. Csak akkor húzd le a lakk réteget, ha már könnyedén lecsúszik – ne erővel, reszelővel, feszegetéssel próbáld, inkább használj hozzá narancsfa pálcát és egy finom mozdulattal nyúlj a lakk és a körmöd közé úgy, hogy ne karcold meg a körömfelületet.
4. A művelet után dörzsölj hidratáló olajat vagy krémet körmeidre és ujjaidra, mert az aceton nagyon kiszárítja azt.

Óvatosan, ha várandós vagy!

Az aceton erős, szúrós szaga könnyen okozhat hányingert, rosszullétet terhesség alatt (főleg az első három hónapban). Ilyen esetben jobb, ha előre csomagolt, lemosó szerrel átitatott lapocskát vásárolsz a gél lakk eltávolításhoz, így nem kell közvetlenül belélegezned az oldószert.

És még egy beauty-tipp sima körömlakk eltávolításhoz:

Ugye veled is előfordult már, hogy festett körmeid nem voltak épp a legjobb állapotban az esti nagy randi előtt, s inkább a körömlakk eltávolítás mellett döntöttél?! Vagyis döntöttél volna, ha lett volna kéznél egy kis aceton… Sokan úgy oldják meg a problémát, hogy ugyanabból a színből még egy réteget kennek a körmükre, elfedve ezzel a lepattogzott, kifakult részeket. Ha nincs már időd az újrafestésre és inkább leszednéd a lakkot, de elfogyott a lemosód, tégy színtelen körömlakkot körmeidre s még mielőtt megszáradna, egy határozott mozdulattal töröld le az előző réteggel együtt.

Ajánlatunk a teljes körű kézápoláshoz:

Kommentek

Szólj hozzá te is!