Főoldal / Tematikák / Test és fürdő / Így nem tör fel az új cipő! – A leghatékonyabb trükkök

Így nem tör fel az új cipő! – A leghatékonyabb trükkök

Ha új cipő, akkor vízhólyag – ez a szabály mindenki számára tapasztalati úton megszerzett tudás, amely ellen azért így-úgy megpróbálunk védekezni. Összegyűjtöttük azokat a praktikákat, amelyek tényleg beválnak, és segítségükkel megelőzheted, hogy az új cipő feltörje a lábadat.  

cipő

Ha több időd van az új cipő viselése előtt:

Zokni és sámfa

A sámfa már eleve formálja kissé a cipőd, de ha még zoknit is húzol rá, a hatás erősebb lesz. Egy éjszakán át hagyd a vastag zoknival behúzott sámfát a cipődben, reggelre jóval kényelmesebb lesz!

Ha még erőteljesebb formálást szeretnél, egy vizes kendővel fedd be a cipő elejét és sarkát, így még inkább felpuhul és formálódik a cipő anyaga.

Zokni, újságpapír

Ha nincs sámfád, a cipőt újságpapírral vagy zoknikkal is kitömheted. A vizes kendőt ez esetben is alkalmazhatod a cipő elejére és sarkára, így erősebb lesz a tágítás és a formálás is.

Újságpapír, szeletelt krumpli

A krumpliban található keményítő jó szolgálatot tesz, tágítja és formálja a lábbelit. Este tömd ki a cipőket újságpapírral vagy sámfával, kívülről pedig borítsd be krumpliszeletekkel. Reggelre kitágul és puha lesz!

Jég

Két zacskót tölts meg vízzel, zárd le és nyomd őket a cipőkbe. Tedd hűtőbe pár órára (akár 6 óra alatt is jól kitágul), és ahogy megfagy a víz, úgy növekszik a térfogata, tágítva a lábbeliket.

cipő

Ha csak pár órád van az új cipő viselése előtt:

Vizes zokni, hajszárító

Vizezz be egy vastagabb zoknit, és bújj bele a cipőbe. Ahol szorosabb a cipő, kicsit fújkáld meg hajszárítóval, és járkálj benne a lakásban pár órát meg-megismételve a folyamatot. A víztől és a hajszárító hőjétől a cipő kissé kinyúlik és a lábadra formálódik.

Ecet, alkohol

Ha nem túl kényes anyagú a cipőd, bevetheted az ecet-alkohol kombót. Keverj össze ecetet egy kis alkohollal, márts bele egy vattapamacsot, és töröld át vele a cipő szoros részeit, majd így járkálj benne – az ecetnek és alkoholnak köszönhetően hamarabb felveszi a lábad formáját.

Vizezd be

Az is segít, ha az egész cipőt bevizezed, majd a lábadon hagyod megszáradni.

Kényeztesd a lábadat, nap mint nap rászolgál! Ajánlataink:

Dr.Kelen LUNA Deo lábspray 100ml

1 290 Ft

999 Ft

Tovább

Dr.Kelen LUNA Lábbalzsam Gyógyfüves - napi lábápolásra 100ml

1 490 Ft

1 199 Ft

Tovább

Dr.Kelen LUNA Japánakácos sósborszesz gél - fáradt lábra 150ml

0 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!