Főoldal / Tematikák / Hajápolás / Keratinos hajápolás – Keratin, a haj lelke

Keratinos hajápolás – Keratin, a haj lelke

Ismerjétek meg a haj legfőbb alkotórészét, azt a speciális fehérjét, amit keratinnak nevezünk. 

keratinos hajápolás

Keratin, a haj fő alkotórésze

A haj több mint 90 százalékban keratinból épül fel, ezért is nagyon fontos, hogy rendszeresen ápoljuk tincseinket keratinos készítményekkel is. A keratinos hajápolóknak köszönhetően a sérült, fénytelen haj újra egészséges és természetesen ragyogóvá válik. De nemcsak a haj különféle problémáit, töredezettségét, sérülékenységét lehet keratinos készítményekkel kezelni, a haj egyenességét vagy éppen göndörségét is a keratin befolyásolja.

A keratinos hajápolás az egyik leghálásabb szépségápolási hajkezelés.

A keratin a sérült vagy túlzott igénybevételnek kitett hajszálakba épülve selymessé, fényessé, könnyen fésülhetővé, dússá és egészségessé varázsolja azt. A keratin a roncsolt, száraz töredezett hajszálakat feltölti a szükséges tápanyagokkal és gondoskodik a hajszerkezet újjáépítéséről.

Hogyan kapcsolódik össze a keratin és a kollagén?

A haj és a köröm szerkezete a szaru (keratin), ami elhalt sejtek maradványanyaga, és amit a kollagén táplál. A kollagén és a keratin nem oldható, fonál alakú vázfehérjék (szkleroproteinek). A rostfehérjéből, főként keratinból álló körmök és fejbőr (a hajhagymák talaja) a szervezet legerősebb szövetei közé tartoznak. Táplálásukban a kollagén nagymértékben kiveszi a részét. Az olyan tünetek, mint: a fejbőr hámlása, irritációja, a fokozott hajhullás, és a hajzat színének, tapintásának vagy szerkezetének megváltozása nagymértékben javítható kollagénes hajápolással is.

Keratin tartalmú kedvenceink:

JOICO K-Pak Protect and Shine Serum - Súlytalan fény szérum 50 ml

7 399 Ft

Tovább

JOICO Smooth Cure Szulfátmentes sampon 300 ml

4 253 Ft

Tovább

L'Oréal Paris Excellence Creme 5.3 világos aranybarna tartós krémhajfesték

1 999 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!