Főoldal / Rovatok / Terméktesztek / Kirándulni vittem a JimJams kézfertőtlenítő termékeit

Kirándulni vittem a JimJams kézfertőtlenítő termékeit

És ez szó szerint értendő, hiszen Erdély egyik különleges látnivalójához csomagoltam be őket a hátizsákomba. A Felsőbánya határában található természetvédelmi területhez, a Kék-tóhoz látogattam, ami a tengerszint felett 528 méteren terül el az erdő közepén, és ami arról nevezetes, hogy a fényviszonyokhoz képest kékről, türkizre és zöldre is képes változtatni a színét.

A Kék-tó árnyalatait a fény és a szél változtatja

A Kék-tó egy régi bánya tárnáinak beomlása következtében keletkezett 1920-ban, és a vízében feloldott réz szulfát (rézgálic) adja a színét. Azonban, ha fúj a szél és a nap sugarai egy bizonyos szögben érik a felszínt, akkor gyönyörű kék színre vált a víz. A természetes vízgyűjtő tavat 25 éve nyilvánították természetvédelmi területnek. A víz kénsavat is tartalmaz (7,8 milligramm/l), a pH-értéke pedig 4, ám ezek az emberi egészségre nem jelentenek veszélyt, így a fürdőzés is engedélyezett benne. Térdig be is merészkedtem – ha már ilyen messzire eljöttem –, de az uzsonna előtti kézmosást máshogy oldottam meg…

Nem voltam egy tudatos csomagoló… EDDIG

Erdélyi születésűként régóta tudok erről a tóról, ám eddig nem voltam az a nagy túrázó- hegymászó-kiránduló fajta. Tavasszal szerelmesedtem bele ebbe az időtöltésbe, ami nemcsak a testemnek tesz jót – még ha a hegyen való kutyagolás közepette ezt pont ott és akkor nem is érzem –, de a lelkem is szépen feltöltődik tőle. Jó levegő, meseszép kilátás és este az az utánozhatatlan fáradtságérzés, amikor a túra porát és izzadságát lemosva magamról az ágyba dőlök… megszerettem ezt a fajta kimerültség-érzést.

Viszont ahogy azt már előbb is mondtam, nem vagyok egy született túrázó, így a saját melléfogásaimon tanultam meg mindent. Például azt is, hogy a sok felesleges kacat cipelése helyett, mennyivel jobb hasznos dolgokkal megtölteni a táskámat még akkor is, ha csak egy napos kirándulást tervezünk. Így váltotta fel nálam a hordozható telefontöltőt a szúnyogriasztó (térerő általában ezeken a helyeken nincs, szúnyog viszont annál több van), a több liter palackos vizet egy jól kihasználható kulacs, amit aztán forrásvízzel tudok megtölteni (nem oltja semmi jobban a szomjadat, mint a jéghideg forrásvíz) és természetesen a kézfertőtlenítők haszna is felértékelődött idővel, főleg akkor, mikor piknik előtt kezet mosnánk, de nincs hol…

JimJams kézfertőtlenítők nélkül már egy lépést sem

Mondanom sem kell, hogy osztatlan sikert arattam a JimJams kéz- és bőrfertőtlenítőimmel, csak úgy kapkodták ki a kezemből őket. Bevetettem az összes kiszerelést, a társaság tetszését pedig leginkább a golyóstollhoz hasonlító forma nyerte el. Plusz pont a termékek mellett, hogy nem hagynak maguk után ragacsos érzést, nem okoznak még a legérzékenyebb bőrön sem irritációt, nincs orrfacsaró szaguk és nem szárítják ki a bőröd akkor sem, ha egy nap alatt többször is használod őket. Nálunk jelesre vizsgáztak, így biztosan a következő túrára is magunkkal visszük őket!

Kommentek

Szólj hozzá te is!