Főoldal / Tematikák / Hajápolás / Kontyolj naponta! – „túlélő” kontyötletek kánikulára

Kontyolj naponta! – „túlélő” kontyötletek kánikulára

Biztosan tudom, hogy hosszú hajú bajtársaim érteni fogják a következő problémát, vagyis hogy miért is hátrány – és nem előny – a nyári forró napokon, ha hosszú és dús hajkoronával áldott meg minket az anyatermészet. Az év legtöbb napján alapvetően rajongunk érte és tudjuk, hogy nőiességünk éke is egyben a sörényünk, ám van a nyárnak egy olyan szakasza – 30-32 fok körül kezdődik –, mikor legszívesebben csak fognánk egy ollót és mindenféle magyarázat nélkül belevágnánk a hajukba.

Általában nem szoktam azzal a gondolattal kacérkodni, hogy rövid frizurára váltsak, és szeretem kiengedve hordani a hajam, ám néha, mikor egyszerűen már elviselhetetlennek érzem a kánikulában hátközépig érő hajamat, szívesen megszabadulnék tőle. Ilyenkor nyűg minden hosszabb tincs, melegít, csiklandoz, ráadásul a nyári párában, hőségben könnyen csapzottá válik, lelapul, és az sem túl kellemes mikor beizzad a tarkóm vagy a nyakam alatta.

Vágás helyett, kontyolj!

A konty az a frizura, ami sosem megy ki a divatból, csak időről-időre átalakul. Hordhatod laza vagy rendezett formában és gyakorlatilag minden alkalomhoz, megjelenéshez jól passzol. Ha te is unod már a lófarkot, a hajfonáshoz pedig nincs mindig türelmed, íme néhány laza kontyötlet, ami megkönnyíti majd a mindennapjaidat idén nyáron.

1. Csini konty

Veled is biztosan előfordult már, hogy megmostad a hajad, de már nem volt időd megszárítani, ugye? Ehhez a frizurához pontosan az a jó, ha vizes marad a hajad. Először is fésüld ki, majd fogd egy hajgumival lófarokba a fejed tetején. Szedd két részre a copfot, majd köss egy szoros csomót belőle, ezt pedig ismételd meg. Ha kész, a két kilógó tincset rögzítsd egy-egy hullámcsattal. Csupán két perc az egész és máris készen is vagy!

2. Romantikus konty

Ha unod a szokásos frizurákat, felturbózhatod őket néhány apró trükkel és kiegészítővel. Fogd a tarkódnál egy copfba a hajadat, a gumi felett pedig szedd két részre, az alsó tincset pedig húzd át rajta. Ha kész vagy, tekerd fel az egészet egy laza kontyba, majd tűzd meg egy-két virágos csattal, tollal vagy bármilyen más hajas kiegészítővel, ami a ruhádhoz is passzol.

3. Laza oldalkonty

Válaszd el az elülső tincseket mindkét oldalon és rögzítsd hullámcsattal.  A haj hátsó részét fésüld az egyik oldalra és hajgumival fogd össze. Húzd meg és engedd a hajvégeket szabadon lógni. A maradék elülső tincseket fogd össze az első copf alatt és rögzítsd hajgumival. Hasonlóan húzogasd vissza a tincseket.  Tűzd meg és húzd meg vagy hagyd szabadon, ahogy csak akarod. A hajvégeket csavard a kívánt formába.

4. Hippi konty

Ujjbeggyel készíts középen kanyargós választékot a tarkódig, és válaszd kétfelé a hajadat. A hajad egyik felét fogd össze, hogy ne zavarjon, a másik oldalon fésüld magas lófarokba. Tupírozd fel a lófarkat, hogy teltebb legyen és csavard fel. Csavarás közben könnyedén húzd szét, hogy látványosabb legyen. Csavard fel kontyba és rögzítsd hajtűkkel. A másik oldalon is hasonló lépésekben haladj, és ezt is ugyanúgy rögzítsd. A laza hatás kedvéért a hajvégeket könnyedén csavard fel és fixáld hajlakkal.

5. Csomózott konty

Először alaposan fésüld ki a hajad, így könnyebben tudsz majd vele dolgozni. Fésüld a hajadat a fejtetőre és fogd össze hajgumival. Könnyebb dolgod lesz, ha közben előrehajolsz. A lófarkat válaszd ketté, a tincseket csavard meg. A csavart tincseket tekerd egymás köré vidám kontyba. A végét rögzítsd rövid hullámcsatokkal. Alakítsd ki a konty végső formáját és rögzítsd hosszú hajtűkkel. Utolsó lépésként fixáld hajlakkal és már kész is.

6. Csavart konty

Válaszd ketté a hajadat. Először kezdd az egyik oldalon, csavard a hajadat az arcod felé. Fokozatosan add hozzá a többi tincset, egészen a nyakadig. A felcsavart tincset rögzítsd a tövénél hajgumival. Ugyanezt ismételd meg a másik oldalon is. Ezt követően fogd össze a két lófarkat, csavard őket egymás köré, végül fogd össze hajgumival. A csavart copfot tűzögesd meg középen kisebb hajtűkkel. A haj legvégét fogd össze hajgumival és lefelé irányuló mozdulattal tekerd fel az egészet. A megfelelő tartás végett a kontyot szükség szerint tűzd meg apró hullámcsatokkal és hajtűkkel. A kész frizurát ebben az esetben is rögzítsd hajlakkal.

Kedvenceink:

Kommentek

Szólj hozzá te is!