Főoldal / Tematikák / Körömápolás / Lépésről-lépésre: tört üveg hatású körömfestés

Lépésről-lépésre: tört üveg hatású körömfestés

A népszerű Pinterest böngészése nem teljes, ha nem futod át időről-időre a legújabb körömtrendeket. Mindazonáltal nem mindenki rendelkezik idővel vagy pénzzel, hogy havonta járjon manikűröshöz, de ez nem is feltétlen szükséges, hiszen magad is el tudod készíteni a meseszép manikűröd. Habár szalonba járni kényelmes és jó, néha az esős vasárnapokon egy kis „csináld magad” projektért hajlandóak vagyunk ezt feladni. Miután beszerezted az anyagokat, mindössze annyit kell tenned, hogy egy kicsit gyakorolsz és te lehetsz a saját magad manikűröse.

Számomra a körömdíszítés az egyetlen tevékenység, ahol nem veszem fel a telefont 10 percenként, vagy bámulom a képernyőt. Ez egy óra a héten, amelyet a pihenésnek és a kreativitásnak szentelek, ezért próbáltam ki már sokat a Pinterest körömtrendjeiből. Melyik az egyik kedvencem? Vitathatatlan, hogy a tört üveg hatású körömfestés. Nagy divat Koreában, hogy a törött üveg hatást kicsi, irizáló üvegszilánk formájú papír segítségével állítják elő. Ha ezt a designt szeretnéd kipróbálni, olvasd el részletes útmutatómat.

Ha szeretnéd kipróbálni, szükséged lesz a következőkre:

  • Alapozó lakk
  • Általad választott körömlakk szín – gél lakk az ideális, de nem szükséges
  • Irizált tört üvegpapír előre vágott vagy lapok, melyek méretre vághatóak
  • Egy jó fedő lakk
  • Körömragasztó
  • Csipesz vagy körömvágó

1. lépés: Előkészítés

Mielőtt elkezdem, szeretem előkészíteni az összes eszközt. Az összes papírt darabokra vágom, és szétterítem a darabokat egy sötét felületen, hogy tisztán láthassam őket. A szilánkokat különböző méretekre és formákra vágom – jobban néz ki, ha a darabok nem azonos méretűek, ezért nincs szükség a tökéletességre.

2. lépés: Alapozás

Hogy az összetört üveg kitűnjön, de elkapja a fényt, szeretek halvány rózsaszín alapot festeni. Ha géllakkot használsz, szükség szerint UV-lámpával köttesd meg.

3. lépés: Ragasztás

A körömragasztó használata – az ecsetes fajták a legjobbak, mert elkerülhető a ragasztó szétfolyása a körömágyon kívülre – kis mennyiséget alkalmazz azokon a területeken, ahova a törött üvegpapírt akarod helyezni, majd kezd el helyezgetni őket a ragasztós felületekre.

4. lépés: Az összetört üveg hatásának létrehozása

Szeretek hegyes éleket kialakítani a szemben levő oldalakon, hogy a törött hatást imitálja. Pakolgasd a darabokat addig, amíg nem vagy elégedett a mintával – a legfontosabb, hogy ne legyen két olyan köröm, amelyen ugyanaz a minta látszik. Tuti tipp: egyszerre egy körmöt csinálj, hogy a ragasztó ne száradjon meg, mielőtt minden szilánk megragadna.

5. lépés: Fedő réteg

Miután felragasztottad az összes papírt a körmeidre, vékony réteg fedőlakkot kenj rá. Néha két réteget alkalmazok annak érdekében, hogy a papír biztosítva legyen és a repedezések elkerülése érdekében.

További inspiráció:

 

Kommentek

Szólj hozzá te is!