Főoldal / Tematikák / Hajápolás / Milyen az arcformád? Ilyen sapka áll jól!

Milyen az arcformád? Ilyen sapka áll jól!

Egy jól megválasztott sapka kiemeli az előnyös arcvonásokat – ehhez leginkább azt jó tudni, hogy arcformánkhoz milyen fazonok állnak igazán jól.  

sapka

Kerek

A kerek arcformánál az áll és a homlok egyaránt széles, így egy hosszúkás, csúcsos-bojtos darabot érdemes leginkább beszerezni, hogy hosszítsa kissé az arcot. Az ellenzős sapkák, a baszk sapkák szintén jó választások, markáns karaktert biztosítanak a kissé lágy hatású kerek arcnak.

Ovális

Az ovális arcforma a legszerencsésebb a sapka szempontjából, ugyanis bármilyen fazon előnyösen áll. Egyedül a túl magasra nyúló darabok azok, amelyek túlságosan is hosszúkás hatást eredményezhetnek.

Szív alakú

A szív formájú arcnál a széles homlok és a hegyes áll alkot kontrasztot, melyeket a sapkafazonnal jó kiegyensúlyozni. A nagyobb méretű sapkák előnyösebbek számukra, mert elvesznek a homlok szélességéből. Az áll hegyességét szintén a méretesebb darabokkal vagy fülvédős sapkával lehet korrigálni.

Szögletes

A szögletes arcnál az állat kell optikailag keskenyíteni, így a vékonyabb, jobban fejhez álló fazonok állnak igazán jól. Jó választás lehet a vékony, horgolt vagy kötött sapka, a beanie, és a nagy bojt is jól ellensúlyozza az arc alsó részének szélességét.

Tipp:
A sapka hajkárosító hatását kivédheted, ha a fejbőrt is erősítő kondicionálót használsz!

Ajánlatunk:

L'Occitane Aromachologie Body & Strength Scalp hajerősítő, fejbőrápoló esszencia 125 ml

6 699 Ft

Tovább

MÁDARA Kondícionáló a fényesen ragyogó hajért 200 ml

3 899 Ft

3 119 Ft

Tovább

HC+ Bio hajbalzsam 250ml

2 199 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!