Főoldal / Tematikák / Férfi / Movember – sztárok és legendás bajuszaik

Movember – sztárok és legendás bajuszaik

November a bajusz hónapja. Aki nem hallott volna még róla, nem egészen két évtizede már annak, hogy a Movember nevű mozgalomhoz csatlakozott férfiak a világ minden pontján, az év utolsó előtti hónapjában, harminc napon át növesztik a bajuszukat azért, hogy felhívják a figyelmet a rákszűrés és az egészséges életmód fontosságára, ami a betegség megelőzése szempontjából is jelentős.

Ebből az alkalomból összegyűjtöttünk néhány sztárt, akik vagy a mozgalomhoz csatlakozva kezdtek el bajuszt növeszteni, vagy egy filmszerep kedvéért vagy éppen csak azért, mert egyszerűen tudni vélték, hogy mennyire szexi és férfias tud lenni egy megfelelően nyírt és ápolt bajusz, amivel akár az arc tökéletlenségeit is ügyesen el lehet rejteni.

Sztárok, akik a bajusz mellett tették le voksukat

Sokukat már meg sem ismernénk védjegyükké vált arcszőrzetük nélkül, ám akad itt néhány meghökkentő stílusváltás is, amit nagyon nehezen sikerült megszoknunk.

Tom Selleck

A 72 éves filmsztár a leghíresebb bajuszkirály, akit valljuk be, már el sem tudnánk képzelni dús bajusza nélkül (pedig néhányszor már ő is megvált tőle). A Magnumként ismertté vált színész még a Jóbarátokban is (amiben ő is szerepelt) jó pár poén áldozatává vált Chandler és Joey által, akik rendszeresen kifigurázták bajusza miatt.

Jude Law

A szexi színész híresen nagy adakozó és számos rákos betegekkel foglalkozó alapítványt is rendszeresen támogat, így a Movember nevű mozgalom egyik leghíresebb követőjeként ő is számtalanszor növesztett már bajuszt a jó ügy érdekében (és azért is, mert nagyon jól áll neki).

James Franco

Ő az a különösen jóképű színész, akit igen gyakran láthatunk egy-egy filmszerep kedvéért is bajuszosként. Mostanság is éppen méretes bajuszával hívta fel magára a figyelmet, hiszen az HBO saját készítésű sorozatában, a Fülledt utcákban, ami a pornóipar felemelkedését mutatja be, giga bajusszal szerepel.

Brad Pitt

Nemcsak a népszerű Becstelen Brigantyk című Tarantio film kedvéért növesztette meg a sztár bajuszát, hanem a Movember nevű mozgalom támogatásáért is. Ezt nem is nehéz róla elhinnünk, hiszen ha valamilyen karitatív, világmegmentő dologra kerül sor, Pitt az elsők közt csatlakozik minden jó ügy mellé.

Tom Hanks

A bajusz vagy nagyon jól áll egy férfinek, vagy nagyon rosszul. Tom Hanks bajusza igen megosztó volt, hiszen egyesek szerint borzalmasan rossz döntés volt a színésznek bajuszt növesztenie, míg mások még ezt is elnézték neki, mondván, ha valaki ilyen zseniális színész, annak még egy bajusz is megbocsájtható.

Ryan Gossling

A 70-es években játszódó Nice Guys című film kedvéért ez a sármos színész is bajuszt növesztett s a szende szépfiúból egyből dögös pasi vált. Gosslingra így is, úgy is, jó ránézni, de azért mi bajusz nélkül jobban kedveltük.

Paul Rudd

Szerencsére ez a bajusz csak A híres Ron Burgundy Legendája 2. részéhez növesztődött és a színész utána meg is vált tőle. Köztünk szólván, jól tette!

Néhány tudnivaló a Movemberről:

Adelaide-ben (Dél-Ausztrália) élő férfiak alapították, az ötlet egy pubban fogalmazódott meg bennük egy este folyamán. A nyolcvan férfiból álló csoport eleinte pólók eladásával gyűjtött pénzt az RSPCA állatvédelmi szervezet számára, „bajusznövesztéssel a bajszosokért” jelszóval. Úgy gondolták, van még olyan nemes cél, amelyre érdemes felhívni a figyelmet. A mozgalom nevét 1999-ben találták ki. A Movember célja, ezzel a megmozdulással, hogy rávilágítson arra, milyen fontos, hogy időben felismerjék a rákos megbetegedéseket, így korábban elkezdhessék a kezelést, és elkerülhessék az emiatti haláleseteket. A mozgalom arra biztat minden férfit, évente vegyenek részt szűrővizsgálatokon, tájékozódjanak arról, volt-e korábban rákos megbetegedés a családban, illetve váltsanak át egy egészségesebb életmódra.

A mozgalomhoz bárki csatlakozhat, a következő lépések szerint:

Egész novemberben növeszteni és ápolni kell a bajuszt.
A bajusz nem érhet össze az orcákon található szőrzettel (mert az már szakáll).
A bajusz nem érhet össze az állon található szőrzettel sem (mert az már körszakáll).
A „bajusztesóknak” (Mo Bros) úriemberként kell viselkedniük minden helyzetben.

Bajuszápoláshoz ajánljuk:

Kommentek

Szólj hozzá te is!