Főoldal / Rovatok / Tippek és ötletek / Működj nap(véd)elemmel!

Működj nap(véd)elemmel!

Ugyan mostanában változékonyabb az időjárás, mint valaha, mégsem feledkezhetünk meg a megfelelő védelemről. Sőt!

Igen, tudjuk, hogy a felhők csak úgy jönnek-mennek, és lassan több vizet látunk eső formájában, mintha tengerparton nyaralva néznék a kék víztükröt, de pont a folyamatosan változó körülmények miatt kell észnél lennünk. Attól, hogy nem látjuk folyamatosan a napsugarakat, az UV-sugárzás még nem ment szabadságra. A káros sugarak nem válogatnak, azaz nemtől és kortól függetlenül igaz a mondás: jobb félni, mint megijedni.

 

A legkisebbeknek

Bár nagyon fontos, hogy csecsemőket és kisgyermekeket ne érjen közvetlen napfény, a napi rendszeres séták vagy kerti elfoglaltságok közepette nekik is szükségük van megfelelő védelemre. Az apróságok érzékeny bőrére alkohol- és színezék-, valamint parabénmentes termékekre van szükség, amelyek egyúttal hidratálják is a bőrt.

Ziaja Baba & gyermek fényvédő krém 3 hónapos kortól, 6-os faktor 50 ml

690 Ft

Tovább

Dr.Kelen SunSave F50+ GYEREK napkrém 100ml

2 490 Ft

1 999 Ft

Tovább

Dr.Kelen SunSave F30 GYEREK napkrém 100ml

1 999 Ft

1 790 Ft

Tovább

A legérzékenyebbeknek

A karok, lábak, hát bekenése mindenki számára egyértelmű, kevesen gondolnak azonban azokra a területekre, amelyeknek kiemelt figyelem járna a témában. Az ajkak ápolása nem csak télen szükségszerű, de a nyári napi rutinunk részévé is válthatna, elvégre ki szeretne kirepedezett párnákkal hódítani… Plusz pont, ha az anyajegyeinkről sem feledkezünk meg, hiszen azok különösen érzékenyek a nap UVA- és UVB-sugárzásának káros hatásaival szemben.

ZIAJA Sopot napvédő ajkakra és anyajegyre 15ml 15 ml

1 190 Ft

Tovább

Dr.Kelen SunSave F50+ Arcra napkrém 75ml

1 999 Ft

1 790 Ft

Tovább

MÁDARA spf30 bőröregedésgátló naptej növényi őssejtekkel testre 100 ml

6 490 Ft

5 999 Ft

Tovább

A legfájdalmasabbaknak

Sajnos előfordul, hogy minden igyekezet ellenére sem sikerül megúszni egy fájdalmas leégést. Ilyenkor SOS segítségre van szükség, azaz egy hatékony legéést kezelő gélre, amely nyugtatja a száraz, feszülő bőrt napégés után. Valamit azonban sosem szabad elfelejteni: ha a napégést sikerült is elkerülni, a bőrnek mindig szüksége van egy kis folyadékpótlásra. Ilyenkor jönnek jól a napozás utáni krémek, amelyek tápláló formulája segít megelőzni a kiszáradást hidratálva és ápolva a bőrt.

Herbioticum After Burn leégés kezelő gél

1 890 Ft

Tovább

Biotherm After Sun Lait Hydratant Apaisant napozás utáni hidratáló 400 ml

9 590 Ft

Tovább

Natur Tanya napozás utáni testápoló 200ML

2 490 Ft

2 100 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!