Főoldal / Rovatok / Trendek / Nagy színkörkép III. – Mi a kedvenc színed? Ezt jelenti!

Nagy színkörkép III. – Mi a kedvenc színed? Ezt jelenti!

A színpszichológia különböző jellemvonásokat kapcsol egy-egy szín előtérbe helyezéséhez, ám a tudomány nem új keletű. Évezredek óta jelentéseket tulajdonítanak a színeknek, a hozzájuk kapcsolódó belső vonzódás pedig sok mindent elárul személyiségünkről. Neked mi a kedvenc színed? A nagy színkörkép megmutatja, mit jelent!

Zöld

A béke és a harmónia a legfontosabb számodra, ezért mindent meg is teszel. Őszinte és nyílt vagy, szerénységed, empátiád, türelmed miatt nagyon sokan kedvelnek. Sajnos közülük páran megpróbálják kihasználni konfliktuskerülő, megértő személyiségedet. Közösségi ember vagy, és a közösségnek nagyon nagy hasznára tudsz lenni, de igényled a félrevonulás, elmélyülés lehetőségét is. Az élet élvezetét sem szorítod háttérbe, kedvedre van minden, ami örömöt tud nyújtani, de mindig ügyelsz arra, hogy ez másoknak is javára váljon. Igazságérzeted, műveltséged miatt sokan fordulnak hozzád tanácsért, te pedig mindenkit készségesen meghallgatsz és jó tanácsokkal szolgálsz.

Tudtad?
A zöld vehető észre legkönnyebben az emberi szem számára, és megvizsgálták, hogy a zöld színekkel teli környezetben dolgozó emberek ritkábban éreznek hasfájást.

Tipp:

A zöld szemhéjpúder is jól illik a zöld ruhához, de sokkal izgalmasabb a hatás ezüst, arany, citromsárga vagy kékeszöld, kék szemhéjpúderrel. A vérvörös vagy narancsos színű rúzs pedig remekül kiegészíti ezt a hatást!

Neked ajánljuk:

ZAO Krémes szemhéjfesték 254 golden bronze 3g

5 590 Ft

Tovább

Malu Wilz Szemhéjpúder/166

2 299 Ft

Tovább

Malu Wilz True Matt Ajakrúzs 3

3 099 Ft

Tovább

Kék

Számodra az emberi kapcsolatok a legfontosabbak, szereted a mély beszélgetéseket, hosszú barátságokat és örömmel tölt el, ha gondoskodhatsz szeretteidről. Erőteljes empátiád miatt sokan keresik a társaságodat, szívesen töltesz velük időt, de sokszor van szükséged az egyedüllétre is. Kialakult, megdönthetetlen értékrendszeredet követed és védelmezed, ha kell, lelkiismeretesen és következetesen kitartasz elveid, feladataid mellett. Bölcsességed az élet minden területén megmutatkozik, azonban hajlamos vagy a túlaggódásra és az újdonságokkal szembeni bizalmatlanságra.

Tudtad?
A bagoly az egyetlen madár, amely látja a kék színt, a súlyemelők pedig kék falak között nagyobb erőt tudnak kifejteni.

Tipp:

A kék öltözékhez a kékárnyalatos szemhéjpúdernél erőteljesebb hatást kelt a komplementer színekkel való variálás, jól illik hozzá a sárga, bézs, a narancs és az ibolya is. A rúzsok terén is inkább sötétebb árnyalatban gondolkodjunk.

Neked ajánljuk:

Malu Wilz Szemhéjpúder/178

0 Ft

Tovább

Malu Wilz Szemhéjpúder/27

2 299 Ft

Tovább

ZAO Gyöngyház rúzs 405 golden brown 3,5g

7 290 Ft

Tovább

Narancssárga

Kíváncsi, élénk, energikus, lehengerlő személyiség vagy, akinek fontos a népszerűség. Ezt általában meg is kapod, hiszen kiváló társalgó, figyelmes, jóakaratú jellem vagy, aki remekül tudja szórakoztatni közönségét. Nyughatatlanságod, kapkodásod sokszor nehézségeket okoz ugyan, de hamar felülkerekedsz rajtuk, bátran szembenézel mindig a problémákkal. Szerencsésen megtalálod az egyensúlyt a szenvedély és a racionalitás között, így nagy esélyed nyílik a harmonikus, boldog párkapcsolat kialakítására.

Tudtad?

Optikailag szűkíti a teret, és az egyik legszélsőségesebb megítélésű szín, vagy nagyon szereti vagy nagyon ódzkodik tőle az emberek nagy része.

Tipp:

A narancssárga ruhához remekül áll a gyöngyház és a natúr színek, a merészebb hatáshoz pedig zöld szemhéjpúder a legmegfelelőbb. A rúzsod egyaránt szép korall és gyöngyház árnyalatban is.

Neked ajánljuk:

ZAO Gyöngyház szemhéjpúder 101 pearly white 3g

6 190 Ft

Tovább

ZAO Krémes szemhéjfesték 252 bamboo 3g

5 590 Ft

Tovább

ZAO Gyöngyház rúzs 405 golden brown 3,5g

7 290 Ft

Tovább

Sárga

Nem véletlen, hogy eredetileg császári szín volt, Kínában csak a császári család tagjainak volt szabad sárga ruhát viselnie – a sárga az örök fény jelképe. A sárgához vonzódó emberek a szellemi világ képviselői, tudásszomjuk, intellektuális kalandvágyuk folyton új és új dolgok felé vezérlik őket. A felelősségvállalás terén vannak ugyan hiányosságaik, de magasröptű gondolataik, ügyes üzleti érzékük, optimizmusuk és humoruk közkedveltté teszik őket.

Tudtad?

A sárga szobában az emberek hamarabb elvesztik a türelmüket és a babák is könnyebben fakadnak sírva.

Tipp:

A sárga öltözethez elegáns kontraszt a fekete – a sminkedben legyen leghangsúlyosabb a szem, tusvonallal, koromfekete pillákkal! Rúzsnak a narancsos árnyalatok mellett a pink és piros is remek!

Neked ajánljuk:

Malu Wilz Profi szemkihúzó tus/01

4 799 Ft

Tovább

Maybelline Lash Sensational Lash Multiplying Fekete szempillaspirál 9,5 ml

2 499 Ft

Tovább

L'Oréal Paris Color Riche 285 Pink Fever ajakrúzs

3 599 Ft

Tovább

Természetesen több kedvenc színünk is lehet, ilyenkor érdemes megnézni, hogy melyik vonz bennünket egy kicsit jobban. Kedvenc színed változhat aszerint, hogy életednek épp milyen szakaszában vagy – hallgasd meg üzenetüket, mélyítsd el önismeretedet és hagyd, hogy kedvenc színed személyiségedet kifejező ereje másokat is levegyen a lábáról!

Kommentek

Szólj hozzá te is!