Főoldal / Tematikák / Arcápolás / Miért érik meg jobban a natúrkozmetikumok?

Miért érik meg jobban a natúrkozmetikumok?

Mióta az eszemet tudom, a természetesség híve vagyok. Persze nem olyan esztelen formában, hogy csak azt veszem és eszem meg, ami 100%-ig bió és natúr, hanem úgy mondanám inkább, hogy a “normális” keretek között. Tudom, hogy az is eléggé relatív, hogy kinek mi a normális és sokan még a natúr szépségápolási termékek használatát is fölösleges flancnak tartják, ám meggyőződéssel mondhatom, hogy bőrömön, hajamon és körmeimen is észrevehető változás történik, ha a drogériák polcán a picit drágább, de sokkal jobb minőségű natúrkozmetikumok után nyúlok.

natúrkozmetikumok

Ha el is bizonytalanodnék egy pillanatra meglátván egy elsőre ugyanolyan jónak tűnő, olcsóbb terméket, vagy éppen engem sem kímél a reklámipar és beszippant egy ránctalan-folttalan-photoshoppolt széparcú lány a tévé képernyőjéről (és pár pillanatig elképzelem, hogy akár én is lehetnék ilyen), azért mindig próbálom magam visszarángatni a valóságba. Igyekszem tudatosítani, hogy hosszú távon biztosan jobban megéri, ha nem hagyom most (sem máskor) elcsábítani magam és inkább mégis natúrkozmetikumot veszek.

De miért is szavazok inkább ezeknek bizalmat? Melyek az előnyeik?

A legnagyobb, hogy nélkülöznek mindenféle mesterséges színezőanyagot, kőolajszármazékot, szilikont vagy szintetikus illatanyagot, amitől nemcsak a dermatológusok, de a legtöbb szépségtanácsadó is óva int, hiszen hosszas használat mellett jelentősen nyomot hagyhatnak szépségünkön, károsíthatják egészségünket, sőt még komoly allergiát is okozhatnak, ha egyszer csak a szervezetünk azt mondja ezekre: „elég volt”.
A natúrkozmetikumok jellemzői, hogy természetes gyümölcs-, zöldség- vagy gyógynövénykivonatokat tartalmaznak (és tényleg tartalmazzák őket, nemcsak ráírják a dobozra), viaszok, bio gazdálkodásból származó növényi olajok és egyéb természetes kivonatok vannak bennük.

A natúrkozmetikumokban legalább ötször több természetes hatóanyag van, melyek akár kis mennyiségben is képesek kifejteni jótékony hatásukat, könnyen felszívódnak, pl. egy természetes alapanyagú arckrémmel sokkal rövidebb időn belül érhetünk el látványos eredményt, de már egy natúrszappan sem szárítja annyira a kezünk bőrét, mint más hangzatos nevű, ismertebb márkájú társaik.

Allergiás panaszokra maga a megváltás

Manapság egyre több az allergiával küzdő ember. Már kisgyermekkorban, az óvodában háromból legalább egy gyerek ételallergiában szenved, ez a szám pedig csak nőttén nő gyerekeink növekedésével. Ahogy „kinőnek a markunkból” és a bőrbarát babaápolási termékekből, úgy vehetjük nagyon hamar azt is észre, hogy valamilyen bőrirritációban is szenvednek, a felnőttek pedig a stressznek, a rossz táplálkozásnak és a helytelen életmódnak (nem)köszönhetően tapasztalhatják magukon a kellemetlen allergiás tüneteket.

Egyre többen élnek hiperérzékeny bőrrel, és nekik valóban CSAK a natúrkozmetikumok jelentik az igazi megoldást, hiszen ezek nem terhelik pluszba káros vegyi anyagokkal az egyébként is érzékeny bőrüket. Mellettük szólnak továbbá, hogy minden bőrtípusra használhatóak, legyen tehát zsíros, száraz, dehidratált vagy kombinált a bőröd, érdemes egy kis utánajárással, informálódással és apró betűs rész olvasgatással megbizonyosodnod róla, hogy a natúr kozmetikumokat neked találták ki.

Kedvenceim:

MÁDARA Hidratáló szappan citrom- és kakukkfűvel 300 ml

3 590 Ft

Tovább

Naobay Nyugató arctonik 200 ml

3 799 Ft

Tovább

Greener Cosmetics Sampon száraz hajra, grapefruittal 250ml

2 590 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!