Főoldal / Tematikák / Arcápolás / Neszesszerbe velük – ajánlott termékeink síelés mellé

Neszesszerbe velük – ajánlott termékeink síelés mellé

Mivel alig hagytuk magunk mögött az ünnepi szezont és a nyári pihenést is még végeláthatatlan dolgos hónapok előzik meg, sokan még gondolni sem tudunk arra, hogy újra szabadságolják magukat. Pedig nem ritka, hogy az emberek egy nagyon nagy hányada, főleg a téli sportok szerelmesei, inkább az év ezen időszakát választják, hogy feltöltődjenek, pihenjenek annál is inkább, hiszen számukra egy havas táj és a mínuszok sokkal vonzóbbak, mint a nyári kánikula, esetleg egy homokos tengerpart. Ha pedig nem tenger, hanem hó, hegyek és síelés, akkor bizony csomagolni is okosan kell, hiszen a fagyos időjárás, a szél és az erős napsütés ilyenkor is nyomot hagyhat szépségünkön, ha nem vagyunk kellően óvatosak.

Csomagolj okosan, ha síelni indulsz (és ne csak meleg ruhát):

Fényvédő

Sokan gondolják, hogy mivel télen nincs kánikula és a napsugarak se olyan erősek, nem kell ebben az időszakban a fényvédelemmel foglalkozniuk. A bőrrákért és a napégésért felelős UVB-sugarak ebben az időszakban tényleg nem olyan intenzívek, ám az UVA-sugárzás télen sem változik, ez pedig bőröregedéshez vezet megfelelő fényvédelem nélkül, nem is beszélve a hó fényvisszaverő erejéről.

Tipp: Dr.Kelen SunSave F30 AntiAge napkrém

Ajakápoló

Ilyenkor jó, ha ajkaink védelméről sem feledkezünk meg, hiszen könnyen kiszáradhatnak és berepedezhetnek a hideg, szeles időjárás miatt! Használjunk mindig ajakápolót, ha télen a szabadba mennénk.

Tipp: L’Occitane shea vajas ajakbalzsam 

Bemelegítő gél

A síelés közben használt izmokat az év többi részében sokan alig vagy egyáltalán nem terhelik, ezért fokozott igénybevétel mellett gyakrabban begyulladnak, esetleg meg is sérülnek. A bemelegítés mellett a nyújtásnak is komoly szerepe van. Fokozza az izmok rugalmasságát, ezáltal csökken a sérülésveszély, így biztonságosabban hódolhatunk téli szenvedélyünknek.

Tipp: Dr.Kelen Sport Start bemelegítő gél

Kézkrém

Ha a hűvösebb időben nem fordítunk elég figyelmet kezeink ápolására, hamar érdessé és szárazzá válnak, könnyen kipirosodhatnak, extrém esetben hámlás, sebesedés is kialakulhat. Egy mélyen hidratáló kézkrém is nélkülözhetetlen útitárs.

Tipp: AHAVA Ásványi kézkrém aqua-sea kissed

További ajánlataink síeléshez:

 

Kommentek

Szólj hozzá te is!