Főoldal / Tematikák / Arcápolás / Női gondjaid vannak? Hormonjóga lehet a megoldás!

Női gondjaid vannak? Hormonjóga lehet a megoldás!

Újabban hízékony lettél, puffad a hasad, jobban izzadsz? A hormonjóga megoldja a gondjaidat! A változókor, a PCOS és a PMS tüneteitől sem kell többé szenvedned, ráadásul már hetek alatt érezhető eredményeket hoz – ismerd meg és próbáld ki!

hormonjóga

Hízás, vizesedés, puffadás? Alighanem a hormonjaid a ludasak!

A hormonjóga nemcsak a változókorba lépett hölgyeknek segít, de olyan gondokon is, amelyekről elsőre nem feltételeznéd, hogy a hormonrendszereddel van összefüggésben. A női hormonrendszer nagyon összetett hatásokban is megmutatkozik, kényes egyensúlya pedig könnyen felborul. Az alábbi tünetek ennek az egyensúlynak a problémáját jelzik (akár premenstruális szindróma vagy  PCOS betegség formájában is realizálódva):

 • hízékonyság
 • izzadékonyság
 • a menstruációt megelőző napokban fokozott édesség- és szénhidrátvágy, puffadás
 • bőrproblémák
 • fokozott szőrnövekedés
 • rendszertelen menstruáció
 • puffadás
 • vizesedés
 • ciszták, miómák
 • hangulatzavarok…

… és ezek csak a leggyakoribbak a rendkívül széles skálán. A hormonjóga azonban mindezekre és a változókori tünetekre is remek megoldást nyújthat.

Hihetetlen eredmények

Hogy ez valóban így van, klinikai vizsgálatok bizonyítják: számos kísérlet erősítette meg a hormonjóga gyakorlatainak valóban áldásos hatását, köztük a két legismertebb a brazil és a pennsylvaniai kísérlet. Előbbi során orvosi tesztekkel vizsgálták a jógaprogram előtti és utáni hormonállapotot, az eredmény pedig: 254%-kal emelkedett hormontermelődés és 75%-kal növekedett petefészek-produktivitás. Az USA-ban végzett vizsgálat a gyaloglás és a hormonjóga hatását mérte össze, s míg a gyaloglás is pozitívan befolyásolta a hormonális változásokat, addig a hormonjóga hasonlóan jótékony hatásai –4 hónap alatt szinte teljesen megszűntek a tünetek– jóval tartósabbnak bizonyultak.

A különböző fórumokon pedig az alábbi tapasztalatokról számoltak be a gyakorlók:

 • a kellemetlen tünetek akár teljesen megszűntek
 • a hormonkészítmények teljes egészében elhagyhatóvá váltak
 • a hormonszint normálissá vált
 • a petefészekciszták eltűntek
 • a kisebb miómák visszafejlődtek

Sajnos nem mindenkinek ajánlott a végzése: a nagyobb miómák, várandósság, endometriózis, szívbetegség, 140-nél magasabb vérnyomás esetén ellenjavallt, illetve pajzsmirigy túlműködés és daganatos megbetegedések során csak orvosi felügyelettel gyakorolható. Menstruáció ideje alatt szintén hagyjuk ki a gyakorlást!

Hogyan lehetséges, hogy ilyen pozitív változásokat eredményezhet?

A hormonjóga kidolgozója Dinah Rodrigues brazil pszichológusnő és jógaterapeuta, aki kifejezetten a változókorba lépő nőknek állította össze a hatha, a kundalini és a buddhista jóga elemeiből építkező gyakorlatait. Az ősi technikák bizonyítottan hatással vannak a fizikai testre, Dinah Rodrigues pedig alapos ismerője az említett jógafajtáknak, s gyakorlatait azok női szervekre gyakorolt hatásai szerint válogatta össze. A gyakorlatok stimulálják a petefészek, a pajzsmirigy, a mellékvesék és az agyalapi mirigy működését, csökkentik a stresszhormonszintet, ezen kívül a mély hasi légzés javítja a női szervek vérellátását, így lehetővé vált, hogy a hormonszint normalizálásával megszüntethetők legyenek a kellemetlen tünetek.

Ha te is küzdesz ezekkel a hormonális problémákkal, érdemes kipróbálnod ezt a jógafajtát – már nagyon hamar érezheted az első eredményeket!

A tested fiatalodása mellett a bőrödet sem árt formába hozni –  ezt azonban ma már remek készítményekkel könnyedén megteheted!

Ajánlataink:

JimJams Beauty ULTRASONIC Bőrfiatalító szett

19 990 Ft

Tovább

Nourish Radiance: Bőrfiatalító peptid szérum - normál/érett bőrre 30 ml

7 499 Ft

Tovább

Nourish Renew Duett Bio Anti-ageing Ajándék szett alumínium dobozkában

5 991 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!