Főoldal / Tematikák / Baba-Mama / Nyaralás babával – Mi kerüljön a babatáskába?

Nyaralás babával – Mi kerüljön a babatáskába?

Nyaralás babával? Kisgyermekes szülőknek biztosan ismerős az az érzés, mikor még a legrövidebb sétákra is órákat kell készülődni és csomagolni. A babatáskán túl, a babakocsit is jó alaposan meg szokás ilyenkor pakolni, hiszen csomó dologra szüksége lehet a picinek menet közben, történhetnek apróbb „balesetek” amire jó felkészülni, ráadásul minél kisebb a baba, annál több minden kellhet egy út előtt.


Ha túrázni, kirándulni vagy pedig nyaralni indulunk a családdal, még jobban oda kell figyelnünk csomagolásnál, hiszen azontúl, hogy bosszantó, ha otthon felejtjük a vakáción kedvenc hajvasalónkat, ha a gyerek cumija vagy alvó játéka marad otthon, na az tényleg katasztrofális is tud lenni. Természetesen manapság szinte már bárhol bármit megvehetünk, mégis jó, ha felkészülünk minden eshetőségre. Ha szeretnénk biztosra menni ajánlatos, ha a fejben összeírt dolgokat papírra is vetjük, és ezzel a kezünkben látunk neki a csomagolásnak. Ha kész a lista és bepakoltunk, már csak a felhőtlen szórakozás következik.

Íme, néhány dolog, amire mindenképp szükségünk lehet, ha kisbabával indulunk nyaralni:

Babaápolási holmik:

pelenka, popsikrém, popsitörlő, hintőpor, babatusfürdő, pelenka (eldobható, mosható vagy úszópelus – igény és távollét szerint mindegyikből kellő mennyiség)

Ruhaneműk:

a várható időjárásnak és hőmérsékletnek megfelelően legyen nálunk minden, természetesen több adag váltás ruha is (rövid- vagy hosszú ujjú vagy ujjatlan body, nadrág, szoknya, zokni, rugdalózó, póló, pulóver, kardigán, kiskabát, sapka, kalap stb.)

Tipp:

Bármennyire is nagy legyen a hőség, sose felejtsük el, hogy a pici babák hőérzete eltérő a felnőttekétől, így mindig legyen náluk meleg holmi és inkább réteges öltöztetésre törekedjünk.

Egészségvédelem:

lázmérő, sebtapasz, sebhintőpor, úti sterilizáló cumihoz, lázcsillapító, kézfertőtlenítő kendő, magas faktorszámú, bababarát naptej, bababarát szúnyogriasztó stb.

Egyéb:

baba papírjai (TAJ-kártya, lakcímkártya, egészségügyi kiskönyv)
a baba kedvenc játéka(i), ha van – ölelős-alvós rongyika, fogzáshoz „harapnivaló” rágóka, mellszívó, sterilizáló cuccok, anyatej tárolására alkalmas edények, pótcumi, ha használ cumit, bébiőr, ha szükséges, cumisüveg és tartozékai stb.

Amit a pici és te is imádni fogsz:

Apró kényeztetés utazócsomag gyerekeknek

4 875 Ft

Tovább

JimJams JJ2010 Mini nedves baby törlőkendő 10db/csomag

199 Ft

149 Ft

Tovább

Naobay Popsikrém 100 ml

2 990 Ft

2 499 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!