Főoldal / Rovatok / Hatóanyag kisokos / Hatóanyag kisokos: nyári kedvenc, a cseresznye

Hatóanyag kisokos: nyári kedvenc, a cseresznye

Gyerekként nemcsak finom íze miatt imádtuk annyira, de azért is, mert nagyszerű cseresznye fülbevalót lehetett csinálni belőle duplaszára miatt. Felnőttként, még mindig rajongunk a zamatáért, ám már azt is tudjuk, hogy telis-tele van vitaminokkal és nagyon jót teszünk a szervezetünknek azzal, ha eleget fogyasztunk a szezon kedvenc gyümölcséből.

cseresznye

Mi mindenre jó a cseresznye?

Vitaminbomba

A gyümölcsben az A-, B-, és C-vitamin mellett, nélkülözhetetlen ásványi anyagok is vannak: kálium, kalcium, nátrium és magnézium. Nagyon jó a szervezet méregtelenítésében, sőt az ízületekre is pozitív hatással van.

Vértisztító

Ha mást nem is, de azt szinte mindenki tudja a cseresznyéről, hogy gazdag víztartalommal rendelkezik. Pont ezért remek vértisztító, továbbá a benne található színes karotinoidoknak köszönhetően a cseresznye fájdalomcsillapító hatással is bír. Nem utolsó sorban pedig bizonyítottan csökkenti a vér húgysav-szintjét is.

Gyógyító

A cseresznye magja B17-vitamint tartalmaz, amely gátolja a rákos sejtek kialakulásának folyamatát. A cseresznye magját összetörve fogyasztják, de nem árt óvatosnak lennünk ezzel, hiszen a B17 cián tartalmú vegyület, szóval fő a mértékletesség ebben is, illetve az orvosi felügyelet.

Fogyasztó

100 gramm cseresznye mindössze 65-70 kalóriát tartalmaz, emellett pedig alig van benne zsír, viszont szénhidrát 13 grammnyi van benne, így erre mindenképp érdemes figyelnie azoknak, akik csökkentett szénhidrát alapú diétába fognak. A cseresznye gyorsan emészthető, így nem terheli az emésztőrendszert sem.

Hormonpótló

Rendszeres fogyasztása pozitívan hat a hormonháztartásra is. Hatására helyreáll a szervezet hormonegyensúlya. Különösen a változó korban levőknek ajánlott több ilyen gyümölcs fogyasztása, így nem kell azonnal a hormonpótlók után nyúlni.

Kedvenc cseresznyés termékeink:

Baba Cseresznye tusfürdő 400 ml

899 Ft

Tovább

Labello Meggy Fruit Shine Cherry ajakápoló 4,8 g

599 Ft

Tovább

Jamieson C + D3-Vitamin Cseresznye ízű szopogató tabletta 75 db

3 199 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!