Főoldal / Tematikák / Körömápolás / Ünnepi körmök – Öltöztesd őket pompázatos aranyba

Ünnepi körmök – Öltöztesd őket pompázatos aranyba

Az arany szín már egy egyszerű hétköznapon is mutatós tud lenni, ám így, az ünnepek közeledtével szinte kötelező becsempészned a megjelenésedbe. Gondolkozhatsz ilyen színű kiegészítőkben, sminkben vagy ruhában, dekorálhatod az otthonodat is ezzel az árnyalattal, ám a legtrendibb akkor lehetsz, ha körömfestésednél alkalmazod. Megannyi módja van annak, hogy körmeidet is az ünnepi időszaknak megfelelően aranyszínűre fesd (vagy éppen csak ezzel mintázd): használhatsz metálfényű, csillámos vagy matt körömlakkot, a lényeg úgyis csak annyi, hogy arany legyen.

ünnepi körmök

Az arany az egyik legnemesebb szín

A pompa és a fényűzés érzetét kelti, a középkori művészetben pedig a mennyei szférával azonosították. Számos kultúrában a Napot szimbolizálja, de gyógyító, regeneráló hatást is tulajdonítanak neki.
Ehhez az uralkodói árnyalathoz rengeteg szín illik: így karácsony előtt párosíthatod pirossal, fehérrel vagy éppen zölddel, de remekül mutat rózsaszín, szürke és barna mellett is, mi több, ha nem idegenkedsz a fekete körömlakktól, ezzel párosítva igazán drámai, de egyben luxus hatást is elérhetsz.

Ügyeskedőknek: csillámpor

Az egyik leggyorsabb módja, ha színtelen (vagy valamilyen más alapszínű) körömlakkal kened be a körmeidet, majd mielőtt azok megszáradnának teljesen, aranyszínű csillámba mártod körmeid végét. Használhatsz francia manikűrhöz hasonlóan aranyszínű körömlakkot is a körömvégekre. A végeredmény egy szép, ízléses, csillogó manikűr lesz, ami a karácsony gyönyörű fényeihez tökéletesen passzol.

ünnepi körmök

Kényelmeseknek: matrica

Gyors és egyszerű megoldás, ha nem vagy túl gyakorlott az otthoni körömfestésben. Csupán arra kell figyelned, hogy jó minőségű matricát válassz. Válassz egy színt alapnak (ez lehet arany is, de akkor értelemszerűen a matrica más színű kell legyen) és láss neki a ragasztgatásnak. Hogy egyenletesebb legyen a hatás, ha készen vagy, kend át az összes körmödet fedőlakkal.

Bevállalósaknak: egy köröm, egy szín…

Nem muszáj mindegyik körmöt ugyanolyanra festeni, igen látványos például, ha a gyűrűsujj körmét más színűre fested – a lényeg, hogy a színek a karácsonyt idézzék.

Ajánlatunk:

Kommentek

Szólj hozzá te is!