Főoldal / Tematikák / Smink / Öreg hiba – Sminkbakik, amelyek öregítenek

Öreg hiba – Sminkbakik, amelyek öregítenek

Ha valamit, akkor azt minden nő szeretné elkerülni, hogy idősebbnek látsszon a koránál. Sajnos minden igyekezet ellenére olykor mégis sikerül úgy sminkelnünk, hogy magunk is megijedünk, ha a tükörbe nézünk.

sminkbakik

Egy idő után ugyanis már nem az a cél, hogy kislányos külső helyett felnőttesen nőies legyen a végeredmény. Sajnos idővel mindenki arcán megjelennek például azok az apró ráncok, amelyek egy-egy elhibázott sminkdöntés következtében óriásinak látszanak a tükörben. Persze ez a valóságban korántsem akkora katasztrófa, de próbáld meg ezt megmagyarázni valakinek, aki legkevésbé sem szeretné idősebbnek látni és láttatni magát.

Óvatosan a porokkal

Ezeket a ráncokat a túlzott púderviselés, a különböző porok (bizony, a szemhéjpúder is) nagyon kiemelik, sőt, a nap előrehaladtával annyira beleülnek ezekbe a mélyedésekbe, hogy az eredetileg egyenletesnek vágyott arcbőrnek éppen az ellenkezőjét érjük el velük.

Túl sötét árnyalatok

A túl vastag festés egyébként is rádob néhány évet a valós életkorodra. Utóbbi egyébként nem csak az alapozóra és a púderre igaz, hiszen a nagy és sötét szemfestés hasonló kimenetellel jár. Ha pedig már a sötétségnél tartunk, az erős rúzsokkal sem árt óvatosan bánni.

A kevesebb néha több

Az alapozóra visszatérve: ha szeretnéd elkerülni a ránckiemelő hatást, használj inkább színezett hidratáló krémet. A folyamatos folyadékpótlás egyébként is elengedhetetlen, ha az ember lánya hosszú távon is rugalmas, fiatalos arcbőrre vágyik.

Elő a természetes színekkel

Az idő előrehaladtával érdemes megbarátkozni a természetes színekkel is, hiszen ezek a legalkalmasabbak arra, hogy felfrissítsük az arcot. Mi például kifejezetten szeretjük a pinkes-barackos árnyalatokat, de a természetesen napbarnított hatást keltő púderekre és bronzosítókra sem mondanánk nemet.

+ kell egy kis ráadás

Ha pedig már végképp úgy érzed, “varázsszerre” van szükséged, plusz segítségként bátran vess be egy bőrfiatalító krémet. Nem azért, mert kell (hiszen fiatalnak maradni senkivel sem szemben elvárás), hanem azért, hogy maradéktalanul jól érezd magad a bőrödben.

Kellékek a fiatalos és üde sminkhez:

AHAVA Extreme éjszakai bőrfiatalító esszencia 30 ml

19 990 Ft

Tovább

Garnier Skin Naturals BB Cream 5 az 1-ben színezett hidratáló arckrém világos bőrre 50 ml

2 599 Ft

Tovább

L'Oréal Paris Color Riche Collection Privée Eva's Nude rúzs

3 599 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!