Főoldal / Tematikák / Hajápolás / Őszi melír trend 2018

Őszi melír trend 2018

Az ombre és balayage technikák az utóbbi évek nagy kedvencei – maradtak idén is, kiegészülve néhány igazán remek hajfestési móddal!

Jött és maradt: Ombre és sombre

Az ombre a hajtőnél sötétebb, a hajvégek felé világosodó színátmenetes festési technika, amellyel nemcsak a lenőtt festett haj elleni küzdelem szűnt meg, de a mesterkélt hatás is. Természetesnek tűnik, és nem kell folyamatosan újrafesteni a hajtöveket, hiszen a hajkorona felső része eleve sötétebb. Az ombre technika 2010 körül kezdett el divatossá válni, az elsők között Drew Barrymoore és Jessica Biel képviselte a stílust. Hosszú hajon mutat a legjobban, de már vállig érő frizuránál is remek hatást kelt. A sombre pedig ugyanennek a visszafogottabb változata, csak annyi a különbség, hogy az árnyalatok között nem olyan éles az átmenet, finomabb és még természetesebb látványt nyújt.

trend

Az ombrén túl: Balayage és Flamboyage

A balayage szó söprögetést jelent, a tehnikát pedig azért nevezték el így, mert a fodrász sepregető mozdulatokkal viszi fel a hajra a kiegészítő színeket. A fejtetőtől a hajvégekig váltják egymást a sötét és világos tincsek, csakúgy, mint a régi melírozásnál, ám szélesebb sávok jönnek létre, és a sepregető mozdulat miatt többféle árnyalat keletkezik. A lenövés így itt sem feltűnő, azontúl olyan hatást kelt, mintha a természetes napszítta tincsek tarkítanák a frizurát. Már a 60-as években is alkalmazták a technikát, a 90-es években pedig szintén be-belopózott a divatba, de igazán 2005-től terjedt el, Gisele Bündchen hajkoronájával. Eva Longoria és Kaia Gerber is nagy rajongói a stílusnak. A flamboyage szintén ugyanez a technika, azzal a különbséggel, hogy a hajvégek világosabbak és a festési mód az ombréval kombinált, így a színek még mélyebbnek tűnnek, a hatás pedig még természetesebbnek mutatkozik.

trend

A legújabb változat: Fallayage

Szintén a balayage stílus egyik válfaja, ám itt már nem fényesítés és világosítás okán adódnak árnyalatok az alapszínhez, hanem inkább a meleg tónus elnyerése a fő cél. Az arany, a karamell, a réz és a sötétbarna a legtöbbször használt árnyalat, amellyel nemcsak a meleg, lágy hatás érhető el, de a bőrszínhez való legteljesebb igazodás is. Katie Holmes és Cindy Crawford is fallayage frizurával hódított idén.

Az idei kedvenc: Tigrisszem

Az idei év nagy kedvence a tigrisszem stílus, amely az ásványhoz hasonlóan az arany és barna színekkel operálva éri el különleges hatását. A csokoládébarna alapszínt arany és karamell színű tincsek tarkítják, épp csak leheletnyi finomsággal, hogy teljesen természetes, ám egyszersmind izgalmas összhatás is keletkezzen.

Mintha most jöttél volna a fodrásztól

Ezekben a technikákban az a legjobb, hogy a természetességet sugalló, mégis egyedi látvány mellett rendkívül praktikusak is: nem kell bajlódni a lenövéssel, és sokáig frissnek ható maradhat a frizurád. Elég csupán speciális, hajszín- és árnyalatvédő termékekkel ápolnod, és még hetek múltán is úgy fog tűnni, mintha csak most léptél volna ki a fodrásztól.

Ajánlataink:

Kommentek

Szólj hozzá te is!