Főoldal / Tematikák / Férfi / Pengeélen táncoló – borotválkozási kisokos férfiaknak

Pengeélen táncoló – borotválkozási kisokos férfiaknak

A helyes borotválkozáshoz adunk néhány tippet, hogy ne tortúra legyen az ápolt megjelenés.

Valahogy úgy képzelem, hogy a manapság tomboló szakáll-őrület olyantól indult el, aki nagy valószínűséggel ki nem állhat borotválkozni. Szerencséjére jó néhány férfi szaladgál még a világban, akik szintén nyűgként élik ezt meg, így nem volt nehéz dolga azonnal követőkre, vagy hogy úgy mondjam, “harcostársakra” találni bennük.

borotvalkozasi_kisokos

A szakáll a férfiak életében mindig fontos szerepet töltött be, de ne feledkezzünk el arról, hogy bizony nem mindenkinek áll jól, sőt, van olyan, aki munkahelyi beosztása miatt vagy éppen a párjára való tekintettel nem hord szakállat. Ők azok, akik a borotválkozást mindennapos rutinná tették, de azok a férfiak is szívesebben választják a pengéket, akik minden körülmény között ragaszkodnak az ápolt megjelenéshez.

Még a leggyakorlottabb férfiakkal is megesik, hogy elkövetnek borotválkozás során néhány olyan hibát – például megvágják magukat –, amelyek számos kellemetlen következménnyel járnak. Most megtudhatod, hogy mire kell fokozottan ügyelned borotválkozásnál, és talán ezzel egy csapásra megszabadulhatsz néhány olyan gondtól is, amelyek eddig megkeserítették a napjaidat!

Lényeges előkészületek

Érdemes reggel vagy este borotválkozni, lehetőleg fürdés vagy zuhanyzás után, mikor a bőr kellően megpuhul a meleg víztől.
Fürdés közben dörzsöljük át a bőrfelületet szivaccsal, hámlasztó vagy mosdókesztyűvel, hogy így eltávolítsuk a szőrtüszőket eltömítő elhalt hámsejteket és felemeljük a szőrszálakat a tüszők nyílásáról.

Hagyományos penge vagy villanyborotva?

Mindig a bőrünknek legmegfelelőbb szerkezetet válasszuk! Mivel mindenkinek más típusú és érzékenységű bőre van, ezért soha ne annak alapján döntsünk, hogy a barátunk vagy a kollégánk éppen mit használ. Tapasztaljuk ki magunk, hogy mi a legjobb nekünk, és próbáljunk ki több borotválkozási módszert is, ameddig rálelünk az igazira.

Arra azért figyeljünk, hogy ha többször, egymás után előfordul, hogy a szőr a bőrünk alá nőtt, akkor érdemes másfajta borotvára váltani, például a BaByliss Beard Designerre, mely 3 körkéses pengerendszerű szakállnyíró. A szőrnövekedési iránytő függetlenül képes gyors és precíz vágási teljesítményre, szóval ezzel nagyon nem foghatunk mellé…

Honnan hova?

A szőrzet száliránya mentén borotválkozzunk. A nyakon ne felfelé húzzuk a borotvát, hanem lefele, így nem vágjuk a szőrt olyan rövidre, hogy beáshassa magát a bőr alá. Ne húzzuk a bőrünket nagyon feszesre a borotválandó területen, mert a szőrszálak úgy kiugranak és miután levágtuk őket, a bőr felszíne alá visszahúzódva pár órán belül be is gyulladhatnak.

Mit tegyünk, ha már megtörtént a baj?

Sajnos vannak olyan bőrtípusok, akiknél teljesen mindegy, hogy pengét vagy villanyborotvát használnak, a bőrük nagyon könnyen kipattogzik. Ilyen esetekben – és megelőzésképpen is – használjunk benzol-peroxidos alapanyagú arclemosót, ami sokat segít a megduzzadt szőrtüszőkön!
Az alpha-hidroxy-acid savat (AHA) tartalmazó tonikok hámlasztó hatásuk révén csökkentik a bőr alá szorult szőrszálak számát, így ezeket is csak ajánlani tudjuk.

Kommentek

Szólj hozzá te is!