Főoldal / Tematikák / Smink / Rend a lelke – 11 dolog, amitől szabadulj meg, amint teheted

Rend a lelke – 11 dolog, amitől szabadulj meg, amint teheted

Az első lépés ahhoz, hogy magadról gondoskodj és megszabadulj a stressztől az az, hogy körülötted rendet csinálsz. Ha látod, hogy otthonodban rendetlenség uralkodik, az kedvezőtlenül befolyásolhatja a hangulatodat is, sőt, ha nagy a kupi körülötted nem érzed magad komfortosan a személyes teredben és nincs is igazán kedved hazamenni. Ezért jó, ha minden hónapban rendezel egy „kiürítő” napot, hogy mindig biztos legyél abban, nincsenek fölösleges dolgok a környezetedben.

rend
Íme, néhány dolog, amitől biztosan meg kell szabadulnod havonta legalább egyszer:

1. Régi magazinok 

Szabadulj meg a régi magazinoktól, újságoktól, amelyek körülvesznek, mert valószínű, hogy nem sokat fogod már olvasgatni őket. Keress olyan helyeket, ahol talán még jó hasznát is vehetik: gyermekgondozó központok, orvosi rendelők, szalonok, otthonok és könyvtárak. Ha vannak olyan cikkek bennük, amik valóban érdekelhetnek még később, szkenneld be őket a számítógépedbe és ott őrizd.

2. Bevételek, számlák és egyéb dokumentumok

Kifizetett számlák és bevételek – amelyekre a későbbiekben sem lehet már szükséged – lepik el a házad? Szabadulj meg mindentől, aminek már biztosan nem veszed hasznát. A sok papír helyett, vezethetsz naplót ezekről is számítógépeden vagy okostelefonodon, így mindig mindent egy helyen találsz majd meg.

3. Ruhák

Használd a kétéves szabályt, vagyis szabadulj meg minden olyan ruhádtól, amit már két éve nem hordtál. Például adományozd el őket vagy dobd fel valamilyen online turkálós oldalra.

4. Könyvek

Nézz szét alaposabban a könyvespolcodon és gyűjtsd össze azokat a példányokat, amiket hosszú idő óta nem érintettél és nincs is szándékodban újraolvasni őket. Gondolkodj reálisan még akkor is, ha kegyetlennek tűnik megszabadulni a könyvektől. Ha egy év alatt egyszer sem jött, hogy levedd a polcról, nagy valószínűséggel nem is fogod többet. Hirdesd meg az eBay-en vagy az Amazonon, esetleg ajándékozd, adományozd el őket.

5. Gyógyszerek és vitaminok

Vess egy pillantást a gyógyszeres szekrényedre és pakolj ki minden lejárt, nem használatos gyógyszert belőle, hiszen ezzel az egészségedet is megóvhatod.

6. Smink és parfüm

Fusd végig a kozmetikai cikkeidet is és dobj ki mindent, ami már lejárt vagy, amit soha nem használsz. Csak fölöslegesen foglalják a helyet és akármilyen hihetetlen egy szempillaspirálnak és egy rúzsnak is meg vannak számlálva a napjai…

7. Ékszerek

Nézd át az ékszeres dobozaidat is és szabadulj meg mindentől, ami már kopott vagy törött, esetleg attól is, ami soha nem használsz. Lehet, hogy akad egy barátnőd, aki örül majd annak, aminek Te kevésbé vagy ha van türelmed és kézügyességed hozzá, próbáld meg átalakítani nem használt ékszereidet olyanná, amiket már szívesebben hordanál.

8. Ételek

Menj végig a kamrádon és a hűtőszekrényeden és dobigálj ki minden olyan élelmiszert, ami már megromlott, lejárt a szavatossága vagy, amibe az orrodat se dugnád bele. Ezt a havi rendszeresség helyett jobb, ha hetente megcsinálod, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések és szagok a konyhában.

9. Emléktárgyak

Számos élettanácsadó egyetért azzal, hogy időnként könyörtelenül meg kell szabadulnod az olyan emléktárgyaktól, amik feleslegesek, amikhez nem is kötődsz igazán, vagy amik sohasem járnak a kezeden. Persze nem kell mindent azonnal kidobnod, de pl. lehet egy cipősdoboznyi emléked, amit gyűjtögetsz. Viszont ami nem illik a doboz koncepciójába, attól azonnal szabadulj meg.

10. Noteszek, jegyzetfüzetek

Ezekből is jó sok össze tud gyűlni, ha kicsit nem figyelsz oda. Ha már úgysem használod őket és a bennük levő infók is fölössé váltak, miért is ne válnál meg tőlük végérvényesen és szabadítanál fel egy kis helyet ezzel is a közvetlen környezetedben.

11. Régi vagy már nem használt elektronikai berendezések

Van egy elektromos zongorád, amit soha nem használsz? Esetleg még eszedbe se jutott megválni a régi laptopodtól és nem használatos mobiltelefonjaidtól? Kérj árajánlatot rájuk a Gazelle.com vagy a Nextworth.com oldalakon, esetleg kezd el te magad értékesíteni az eBay-en, hátha akad rá vevőd.

Lejárt sminkcuccaidat pedig cseréld újakra:

Estée Lauder DayWear BB Creme 01 SPF 35

11 499 Ft

Tovább

Malu Wilz True Matt Ajakrúzs 19

3 099 Ft

Tovább

L'Oréal Paris Xfiber Superstar Szempillaspirál 14 ml

4 599 Ft

Tovább

Forrás: https://www.popsugar.com/smart-living/Things-Throw-Away-21653157

Kommentek

Szólj hozzá te is!