Főoldal / Tematikák / Arcápolás / Síbeauty – Szépségtrükkök síelés előtt!

Síbeauty – Szépségtrükkök síelés előtt!

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a téli sportok nem tartoznak a beauty-felkészültséget igénylő tevékenység közé, ez azonban hatalmas tévedés. Sőt!

síelés

Azon túl, hogy persze nem árt, ha ilyenkor is jól érezzük magunkat a bőrünkben, sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat, ha szépségfronton is számolunk a síeléssel. Azt már sokan tudják, hogy a megfelelő fényvédő használata elengedhetetlen a havas lejtőkön is (főleg, hogy a hó is folyamatosan visszaveri a napsugarakat), de egészen jó szorzóval köthetnénk fogadásokat arra, hogy nem sokan időzítik például a pedikűrprojektet éppen az indulás elé. Segítünk a tervezésben!

Hajápolás

Többször írtunk már a sapkatémáról (például hogyan találd meg az arcodhoz passzoló típust), ami mi tagadás, igencsak előtérbe kerül egy-egy síelős hétvége kapcsán. A hegycsúcsok meghódítása közben nagy valószínűséggel te sem hanyagolod a sapkaviselést, ami egyszerre jó és rossz hírt jelent a hajszálaid számára. Vitathatatlanul fontos, hogy megvédd a fejbőrödet a megfázástól, a fejfedők hordása azonban fokozott figyelmet is igényel.

Intenzív mozgás közben könnyen megizzad a fejbőr, ezért fontos, hogy bármennyire is szeretnéd lekapni a kis bojtos vagy más formájú darabodat egy hütte teraszán üldögélve, inkább ne tedd. Ugyanakkor természetes, hogy ilyenkor a hajad gyorsabban zsírosodik, tehát többször mosod a szálaidat, amihez viszont mindenképpen kifejezetten gyakori hajmosásra kitalált termékekre lesz szükséged. A sapka alatt könnyebben kócolódik a frizurád, ezért síeléshez mi inkább a copfokra szavazunk, így megspórolhatsz néhány hajvégtördelő fésülködést is.

Pedikűr

Ez gyanúsan olyan topik, amelyben tapasztalatok mentén okosodik az ember lánya. Bőven elég egyszer elfelejteni a körömvágást valamilyen bakancsos sport előtt, garantáltan soha nem többet nem követjük el ezt a hibát. Nincs is rosszabb annál, mint amikor az amúgy is egy idő után nyűgösen hordhatóvá váló, robosztus (sí)cipők nyomják körmeidet. Tervezz előre, és ütemezd be a pedikűrt az indulás elé!

Izomláz ellen

Vannak olyan sportok, amelyek olyan izmaidat mozgatják meg, amelyek létezéséről nem is tudtál vagy gyorsan elfelejtetted a legutóbbi izomlázad óta. A síelés pont ilyen, avagy az első nap után szinte borítékolható némi utóhatás. Ha szeretnéd, hogy a második nap is élmény legyen, érdemes már otthon bepakolnod egy olyan izomlazítót, amelynek hatására a fáradtságérzet csökken, fokozottan igénybevett izmok, ízületi szalagok regenerálódnak.

Ajakápolás

Azon túl, hogy a hideg, szeles időben egyébként is gyorsabban cserepesednek az ajkak, a napégésnek is nagyobb esélye van a hegytetőn. Nem véletlenül találták ki a napvédő ajakápolókat, amelyek hidratálják az érzékeny bőrrétegeket és óvják azokat a napsugárzástól. Nyugi, akkor sincs gond, ha már csak utólag jutott eszedbe, hogy erre bizony gondolni kellett volna, hiszen a már kisebesedett, kifejezetten száraz ajkaidat is gyorsan regenerálhatod nyugtató hatású, például levendula- és kókuszolajjal készült ajakbalzsammal.

Kommentek

Szólj hozzá te is!