Főoldal / Tematikák / Smink / Színek és jelentésük – Nagy színkörkép I.

Színek és jelentésük – Nagy színkörkép I.

A színpszichológia és színek történelmi szimbolikája különböző jelentéseket tulajdonít a színeknek, az pedig, hogy melyikhez érzünk vonzódást, személyiségünkről árulkodik. Rólad vajon mit árul el a kedvenc színed?

Szín és jellem összefügg

A színpszichológia különböző jellemvonásokat kapcsol egy-egy szín előtérbe helyezéséhez, ám a tudomány nem új keletű. Évezredek óta jelentéseket tulajdonítanak a színeknek, a hozzájuk kapcsolódó belső vonzódás pedig sok mindent elárul személyiségünkről. Neked mi a kedvenc színed?

színek jelentése, fehér

Fehér

A fehér szín a tisztaság, ártatlanság, fiatalság színe. Ha ehhez a színhez vonzódsz, valószínűleg fontosabbak számodra a szellemiek, mint az anyagiak. Szereted az egyszerűséget, átláthatóságot, jellemző lehet rád a maximalizmus, a tökéletességre törekvés. (Ha idősebb korban kerül fel a kedvenc színlista élére, jelentheti az öregedés el nem fogadását, az elvesztett fiatalság iránti sóvárgást). A fehér szín kedvelői gyakran erősen spirituálisak vagy teszik le voksukat a nemes emberi eszmék mellett. Sokra értékelik a jóakaratot, az igazságosságot és erkölcsösséget, szeretik maguk körül a nyugalmat.

Tudtad? A ruhák közül a legtöbb színárnyalata a fehérnek van, és pólóból is fehéret adnak el legtöbbet a világon.

Tipp: A fehérhangsúlyos öltözetet szuperül kiegészíti a fehér-fekete smink és köröm.

Neked ajánljuk:

ZAO Gyöngyház szemhéjpúder 101 pearly white 3g

5 599 Ft

Tovább

Malu Wilz Filces tus fekete

0 Ft

Tovább

NABA Fekete körömmatrica 8

180 Ft

Tovább

Fekete

Meg kell különböztetni, hogy a fekete karcsúsító és elegáns hatása miatt választod ezt a színt, vagy ösztönösen vonzódsz hozzá – csak az utóbbi esetben válaszd jellemződül a fekete színt, egyébként csupán esztétikai voksot jelent a fekete szín előtérbe helyezése. Ha viszont belső késztetésed a fekete választása, akkor a belső világ valószínűleg fontosabb számodra a külsőnél, sokat töltesz lelkizéssel, a múlton való tűnődéssel. Ennek ellenére nagyon fontos számodra mások véleménye, szereted, ha hatással vagy az emberekre. Érzéseidet és igazi valódat azonban elrejted, és csak azoknak engedsz betekintést, akik igazán közel kerülnek hozzád.

Tudtad?
A zenészek legtöbbször feketét viselnek, hogy ne vonják el a figyelmet a zenéről, a fekete ugyanis segít nem a látványra koncentrálni.

Tipp: A fekete öltözékkel nagyon jó kontrasztot alkot a vörös rúzs és köröm, és jól illik hozzá, ha a szemedet drámai hatásúvá varázsolod.

Neked ajánljuk:

Malu Wilz Drámai hatású szempillaspirál FEKETE

5 299 Ft

Tovább

Malu Wilz True Matt Ajakrúzs 21

3 099 Ft

Tovább

Sally Hansen Miracle Gel Color Nail Polish 680 körömlakk

2 998 Ft

Tovább

Szürke

színek jelentése, szürke

Nagyon jó üzleti érzéked van, ám hajlamos vagy túl sokat dolgozni, és sokszor fektetsz időt-energiát olyan ügyekbe, amelyekből nem is származik igazi hasznod. Szereted, ha minden flottul megy körülötted, a nyugalmat és békét többre értékeled a szenvedélynél. Óvatos vagy, ami üzleti ügyekben remekül működik, de az érzelmek terén nem ártana kockázatvállalóbbnak lenned, és nyíltan megmutatni belső világodat, amelyet gondosan elzárva tartasz. Egész személyiségedre jellemző egyfajta előkelőség, és ezt nagyra tartják, de ez a méltóságteljesség akkor is megmaradna, ha feltárnád érzelmeidet.

Tudtad?

Az emberi szem a szürkének (nem 50, hanem:) 500 árnyalatát tudja megkülönböztetni.  

Tipp: A szürke öltözéket feldobja a vele harmonizáló, de a csillogással vidám hatást keltő ezüst, amely akár a szemhéjadon, akár a körmödön jól mutat. A fémesen csillogó körömdíszek is remek választás!

Neked ajánljuk:

Maybelline Color Tattoo 24hr 05-Eternal Gold szemhéjpúder

2 199 Ft

Tovább

NABA Strasszkő kb 100 db/0,3g Crystal SS6

580 Ft

Tovább

ZAO Szemhéjtus 062 silver 6ml

6 499 Ft

Tovább

Barna

Türelmes, kitartó ember vagy, aki komoly, kialakult értékrendszerrel rendelkezik. Mindig előre gondolkodol, cselekedeteid megfontoltak és célratörőek. Határozott vagy, tudod, hogy mit akarsz, ez olykor azonban makacsságba és rugalmatlanságba torkollik. A felelősséget viszont mindig mindenért vállalod, megbízhatóságod és stabilitásod közkedveltté tesz, amelyet természetes kedvességed csak még tovább fokoz.

Lehet amiatt is választásod a barna szín, hogy már sok rosszat megéltél – ezek egy részének feldolgozatlanságára is figyelmeztethet a színhez való vonzódás.

Tudtad?

A japánoknak nincs külön szavuk a barna színre, helyette hasonlatokat használnak (teaszínű, földszínű stb.)

Tipp: A barna öltözékhez a zöld és a natúr színek passzolnak leginkább – érdemes kontrasztot alkalmazni, a sötét barnához világos, a világoshoz sötétebb sminket választani.

Neked ajánljuk:

Maybelline The Nudes szemhéjpúder 9,6 g

3 899 Ft

2 729 Ft

Tovább

ZAO Krémes szemhéjfesték 252 bamboo 3g

5 590 Ft

Tovább

Sally Hansen Miracle Gel Color Nail Polish 640 körömlakk

2 998 Ft

Tovább

 

Kommentek

Szólj hozzá te is!