Főoldal / Tematikák / Smink / Színek és jelentésük – Nagy színkörkép II.

Színek és jelentésük – Nagy színkörkép II.

A színpszichológia különböző jellemvonásokat kapcsol egy-egy szín előtérbe helyezéséhez, ám a tudomány nem új keletű. Évezredek óta jelentéseket tulajdonítanak a színeknek, a hozzájuk kapcsolódó belső vonzódás pedig sok mindent elárul személyiségünkről. Neked melyik a kedvenced? Színek és jelentésük!

piros, színek jelentése

Piros

A pirosat kétféle ember választja: a társaságkedvelő, életvidám, határozott személyiségek és a visszahúzódó csendesek. Ha az előbbibe tartozol, akkor a benned lévő erőt, öntudatosságot, energikusságot jelképezi. Kissé nyughatatlan vagy, nyitottságod, impulzivitásod folyton cselekvésre késztet, olykor elhamarkodottan is. Lobbanékonyságod és vádaskodásra, sértődésre, kapkodásra való hajlamod nehezítheti meg életedet, ám az a belső tűz, amelyik előre visz, mindenki számára irigylésre méltó.
Ha a csendesek közé tartozol, a piros színhez való vonzódás az erő és a melegség iránti vágyakozást jelképezi. Valódi érzéseidet inkább elrejted, hogy megóvd magad a sérülésektől.

Tudtad? A piros szín tűnik el először a szem számára sötétedéskor, a piros autókat gyakrabban lopják el, és látványa gyors cselekvésre ösztönöz – nem hiába ezzel a színnel jelölik az akciókat, leárazásokat is.

Tipp:

A vérvörös rúzst és tűzpiros körmöket neked találták ki!

Neked ajánljuk:

Malu Wilz Ajakrúzs/03

3 449 Ft

Tovább

Rimmel Super Gel Kate körömlakk 034

1 699 Ft

Tovább

L'Oréal Paris Color Riche Collection Exclusive Blake's Pure Red rúzs

3 599 Ft

Tovább

Rózsaszín

rózsaszín, színek jelentése

Rendkívül fontos számodra a biztonság, szereted, ha védelmező, szeretetteljes, nagyra tartó kapcsolatok vesznek körül. Érzékenységed, finomságod elbűvöli az embereket, sokan kedvelnek. Nehezedre esik határozottnak lenni és sokszor nem tudsz nemet mondani, kihasználni mégis kevesen próbálnak. Kedves és jóakaratú vagy, igyekszel mindenkiben a jót látni és mindenkivel méltóan bánni.

Tudtad?

A sportcsarnokokban az ellenfél öltözőit gyakran rózsaszínre festik, hogy veszítsenek az energiájukból, a rózsaszínnek ugyanis nyugtató hatása van. Ám a cukor iránti vágyat is serkenti, nem véletlenül csomagolják a sütiket sokszor rózsaszín dobozba!

Tipp:

Az erőteljes fekete szemkontúrok szép kontrasztot adnak a rózsaszínnek, a sminkedben fektesd a hangsúlyt a szemeidre, míg a körmöd és a rúzsod a rózsaszín árnyalataiban ragyogjon!

Neked ajánljuk:

Maybelline Lash Sensational Lash Multiplying Fekete szempillaspirál 9,5 ml

2 499 Ft

Tovább

Malu Wilz Mini körömlakk 23

1 880 Ft

Tovább

ZAO Gyöngyház rúzs 402 pearly pink 3,5g

6 499 Ft

Tovább

Lila

lila, színek jelentése

Rendkívül kreatív, egyedi és különös személyiség vagy, aki ennek szereti is jelét adni – akár művészeti alkotásokban is, hiszen jó érzéked van hozzá és fontos számodra az önkifejezés. Másokkal szemben empatikus vagy, remek hallgatóság, akinek valamiért sokan felfedik lelkük legmélyét is. Szereted a minőségi dolgokat, kényes ízlésed van. Temperamentumosságod olykor elfedi érzékenységedet is, pedig könnyű téged megbántani, ilyenkor visszahúzódsz a csigaházadba. Esélyed van tekintélyes vezető pozíció betöltésére, hisz remekül lavírozol a szellemi és az anyagi világ kihívásai között, személyiségedben pedig eleve van valamiféle méltóság.

Tudtad?

Az első ember által előállított festék lila volt, ma pedig a legnagyobb értékű pókerzseton színe is ez.

Tipp:

A lila ruhához nem jó szintén lilás árnyalatot választani, sokkal jobban passzol hozzá az ezüst, arany, bézs árnyalat, a kék és a mélykék is kitűnő választás.

Neked ajánljuk:

Malu Wilz Velvet Quattro Szemhéjpúder Paletta

10 349 Ft

Tovább

ZAO Krémes szemhéjfesték 254 golden bronze 3g

5 590 Ft

Tovább

ZAO Szemhéjtus 062 silver 6ml

6 499 Ft

Tovább

A Nagy színkörkép 3. részében a zöld, kék, narancssárga és sárga jelentését ismerheted meg!

Kommentek

Szólj hozzá te is!