Főoldal / Egyéb / Tegyünk meg mindent egészségünk megőrzése érdekében!

Tegyünk meg mindent egészségünk megőrzése érdekében!

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a vírus ellen a legfőbb fegyverünk a rendszeres és alapos kézmosás. Legyen szó egyszerű szappanról vagy fertőtlenítő kéztisztítókról, a megfelelő higiénia betartása most az eddigieknél sokkal fontosabb önmagunk, és környezetünk megóvása érdekében.

 

Azonban bizonyára te is tapasztaltad már, hogy a fokozott kéztisztításnak megvan a hátránya is. Minél több fertőtlenítőszert alkalmazol kezeden, kézbőröd annál sérülékenyebb lesz. A védekezést biztosító hidrofil lipid réteg megszűnése szárazzá, érdessé és különösen nyitottá teszi a bőrfelületet a külső kórokozók, akár vírusok számára is. Ezért kifejezetten fontos, hogy a sérült felületet megfelelően kezeljük ápoló és hidratáló kézkrémek segítségével!

A kéztisztítás mellett elengedhetetlenül fontos arcunk tisztántartása is, ugyanis a kórokozók legkönnyebben arcunkról jutnak szervezetünkbe a nyálkahártyákon keresztül. Így jelen helyzetben még nagyobb hangsúlyt szükséges az arctisztításra helyezni, naponta akár több alkalommal is. A szappannal történő arctisztítás helyett olyan készítmények használatát javasoljuk, amelyek kíméletesek az arc bőrével, nem szárítanak, és megfelelő tápanyagokkal látják el bőrünket.

A szokásosnál fokozottabb odafigyeléssel nagyobb eséllyel elkerülhetjük a vírus általi megbetegedéseket. Természetesen az óvintézkedések betartása most fontosabb, mint valaha! Kerüld a tömeget, csoportosulásokat, idegenekkel történő kontaktot, és ügyelj lakásod tisztántartására!

 

Kommentek

Szólj hozzá te is!