Főoldal / Egyéb / Tegyünk meg mindent egészségünk megőrzése érdekében!

Tegyünk meg mindent egészségünk megőrzése érdekében!

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a vírus ellen a legfőbb fegyverünk a rendszeres és alapos kézmosás. Legyen szó egyszerű szappanról vagy fertőtlenítő kéztisztítókról, a megfelelő higiénia betartása most az eddigieknél sokkal fontosabb önmagunk, és környezetünk megóvása érdekében.

 

Azonban bizonyára te is tapasztaltad már, hogy a fokozott kéztisztításnak megvan a hátránya is. Minél több fertőtlenítőszert alkalmazol kezeden, kézbőröd annál sérülékenyebb lesz. A védekezést biztosító hidrofil lipid réteg megszűnése szárazzá, érdessé és különösen nyitottá teszi a bőrfelületet a külső kórokozók, akár vírusok számára is. Ezért kifejezetten fontos, hogy a sérült felületet megfelelően kezeljük ápoló és hidratáló kézkrémek segítségével!

JimJams Beauty JJ3015 CALM & SOFT Hidratáló kézkrém 50ml

499 Ft

299 Ft

Tovább

Ziaja Kecsketejes kézkrém koncentrátum 50 ml

990 Ft

Tovább

Biotherm Biomains kézkrém 100 ml

6 290 Ft

Tovább

A kéztisztítás mellett elengedhetetlenül fontos arcunk tisztántartása is, ugyanis a kórokozók legkönnyebben arcunkról jutnak szervezetünkbe a nyálkahártyákon keresztül. Így jelen helyzetben még nagyobb hangsúlyt szükséges az arctisztításra helyezni, naponta akár több alkalommal is. A szappannal történő arctisztítás helyett olyan készítmények használatát javasoljuk, amelyek kíméletesek az arc bőrével, nem szárítanak, és megfelelő tápanyagokkal látják el bőrünket.

JimJams Beauty JJ3001 ALOE VERA Habzó lemosó gél 150 ml

999 Ft

699 Ft

Tovább

JimJams Beauty JJ3012 CLEAN & MATT Tini Micellás arc-és sminklemosó 150 ml

1 199 Ft

799 Ft

Tovább

JimJams Beauty JJ3037 4 darabos Tini-arctisztító csomag

4 999 Ft

Tovább

A szokásosnál fokozottabb odafigyeléssel nagyobb eséllyel elkerülhetjük a vírus általi megbetegedéseket. Természetesen az óvintézkedések betartása most fontosabb, mint valaha! Kerüld a tömeget, csoportosulásokat, idegenekkel történő kontaktot, és ügyelj lakásod tisztántartására!

 

Kommentek

Szólj hozzá te is!