Főoldal / Tematikák / Test és fürdő / Téli lábápolás – ilyenkor is jár lábaidnak a figyelem

Téli lábápolás – ilyenkor is jár lábaidnak a figyelem

Még mielőtt végleg száműznéd lábaidat a vastag zoknik és hosszúszárú csizmák időszakába, állj meg egy percre, s gondolkozz el azon, hogy télen vajon nem lehet száraz és repedezett a lábad bőre? Jaj, dehogynem! Éppen ezért a rendszeres téli lábápolás sem lehet kérdés ilyenkor!

lábápolás

Napi hidratálás

A csukott cipők, harisnyák és egyéb lábbelik hatására a talpadon és a sarkadon éppúgy megkeményedhet a bőr ebben az időszakban is, mint nyáron. Jó, ha az esti zuhanyzást követően nem csak a testápolózásra, de lábaid hidratálására is fordítasz néhány percet. Kend be krémmel a száraz területeket, ha pedig hétvégén van egy kis időd, készíts lábfürdőt és azzal lazítsd el fáradt végtagjaidat.

Lábfürdőzés

Ha egy kis frissítő, pihentető lábfürdőre vágysz, engedj egy tálba meleg vizet, csepegtess bele illóolajokat és pihentesd benne a lábad úgy 15 percig. Használhatsz fürdősót, különféle olajakat és meglásd, ezután a pedikűrözés is sokkal könnyebben megy majd, hiszen felpuhul a bőröd.

Kerüld el a lábizzadást

Különösen fontos, hogy odafigyelj arra, hogy ne csak a testedet, de lehetőleg a lábaidat is pamut anyagokba burkold. Zoknid, harisnyád legyen jó minőségű, hiszen a zárt cipőkben jobban izzadhat a lábad, amin a műszálas anyagok egyáltalán nem segítenek.

Okosan válassz téli cipőt

Tudjuk, hogy sokatoknál csak a divat lehet döntő, ám a megfelelő cipő, csizma kiválasztása télen is különösen fontos. Ajánlatos, hogy méretben passzoljon, ne legyen túl szoros, mert ez nem tesz jót a lábaknak. A túl tág cipő miatt pedig bőrkeményedések alakulhatnak ki a talpon a láb állandó csúszkálása miatt, szóval ezt is jobb elkerülni.

Paraffinos lábápolás

A paraffinos ápolás lábainkra ugyanolyan jótékony hatással van, mint kezünkre. A paraffinos kezelés (virágviasz mélymeleg terápia) felfrissíti, puhává varázsolja, vitaminokban gazdaggá teszi kéz- és lábbőrünket. A paraffint különleges illóolajokkal és E-vitaminnal gazdagítják. A meleg paraffinos ápolás jótékony hatással van a bőrre, az ízületekre, a körmökre. A paraffin rendkívüli hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért a szaunához hasonlóan fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet, tágítja a pórusokat, ezáltal lehetővé teszi a bőrtápláló hidratáló krémek tökéletes felszívódását.

Kedvenceink:

Kommentek

Szólj hozzá te is!